GÜNCEL Haber Girişi : 02 Aralık 2008 14:57

Kriz lüks hacıları vurmadı

Kriz lüks hacıları vurmadı
Temeli 2002 yılında atılan ve 2006 yılında hizmet vermeye başlayan ''Zemzem Tower'' adlı çok katlı binalardan oluşan kompleks, Mekke'nin en gözde mekanı olarak ilgi görüyor.

Tamamlandığında 8 bin odaya sahip olacak ve en yüksek binası 60 kat olarak planlanan 7 gökdelenden oluşacak kompleksteki inşaat çalışmaları devam ederken, tamamlanan bölümlere ise yoğun talep olduğu ifade edildi.

3 dönümü tarihi Ecyad Kalesi'nin arazisi olan 30 dönümlük alan üzerine planlanan kompleksteki daire ve odaların Kabe'ye 100 metre uzaklıkta olması ise en önemli tercih nedeni olarak ifade ediliyor.

Yaklaşık 20 yıldır Suudi Arabistan'da bulunan ve Zemzem Tower'daki odaları kiralayan şirketlere danışmanlık yapan Nazım Karaman, kompleksteki odaların, manzara ve büyüklüklerine göre 500 bin ile 4 milyon dolar arasında fiyata kiralanabildiğini söyledi.

Suudi Arabistan Din ve İrşad Bakanlığı'nın denetiminde ve Kral Abdülaziz Harem-i Şerifi Vakfı'na ait binaların işletim hakkının 25 yıllığına uluslararası faaliyet gösteren bir Kuveyt şirketine verildiğini belirten Karaman, bu şirketin de çeşitli ülkelerdeki şirketler aracılığıyla kiralama yaptığını bildirdi.

5 farklı daire ve oda tipi bulunan kompleksteki mekanların 35 ile 76 metrekare arasına değiştiğini anlatan Karaman, şunları kaydetti:''Buranın durumu farklı. Bu nedenle de sürekli talep var. Dünya genelindeki kriz buranın müşterilerini pek etkilemez. Çünkü burası bir tatil ya da eğlence amacıyla kiralanan dairelerden işlevi açısından farklı. Kiralayanlar ya kendileri için alıyor, ya da devre mülk şeklinde üçüncü kişilere kiralıyor. Hac ve umre için yoğun talep olması buraya olan ilgiyi de artırıyor.''

Karaman, müşteriler arasında çok sayıda Türk'ün de bulunduğunu, ancak müşterilerin talebi nedeniyle genellikle isimlerin gizli tutulduğunu söyledi.

ÖZELLİKLER
        
İçinde 8'i 50 kişilik 36 asansör bulunan binadaki ses sistemi ile Kabe'de okunan ezan bina içinden de dinlenebiliyor.
Alt katları alışveriş merkezi ve yaşam alanı olarak faaliyet gösteren komplekste kiralamanın haricinde kat hizmetleri içinde bir aidat alınıyor.

Lüks olarak dekore edilen, günlük temizlik ve oda hizmetleri sunulan binalarda güvenliğe de büyük önem veriliyor.

 

AA