GÜNCEL Haber Girişi : 28 Mayıs 2014 21:04

Köylülere arı kovanı DAĞITILDI

Köylülere arı kovanı  DAĞITILDI

 Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınmayı Destekleme kapsamında hayata geçirilen Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi ile arıcılık projesi çerçevesinde belirlenen köylere 580 adet kovan dağıtıldı. 

Kovan dağıtım programına katılan Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, 2012-2019 yılları arasında uygulanacak proje ile kırsal kalkınmanın destekleneceğini kaydetti.

Kaymakam Şen, yörede istihdam olanaklarının sınırlı olduğunu belirterek “Çoruh Havzası Rehabilitasyonu Projesi sayesinde kırsal kalkınma desteklenerek köylülerimiz için daha verimli ve istihdam artırıcı bir adımda atılmış oldu. Bu projenin şuan ilk etabı olarak arıcılığı destekleme yönünde bir çalışma yapılarak 580 adet kovan dağıtımı gerçekleştirdik. Sahiplerine hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu arada Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrim ise, Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında 10 adet köye 29 üniteden oluşan arıcılığı geliştirmeye yönelik toplam 580 adet kovan dağıttıklarını belirterek “Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Alt birimleri olan Oltu Tarım Kredi Kooperatifi ile Orman İşletme Müdürlüğünün Oltu’da 29 üreticiye 580 adet arılı kovan dağıttıklarını aktaran Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Şefi Osman Nuri Gülmez ise bu projeye katkı sunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Amaçlarının üreticiye kaliteli ürünü yerinde amacına uygun olarak tedarik etmek olduğunu belirten Osman Nuri Gülmez “Kooperatif olarak en büyük amacımız üreticinin kalkınmasına ekonomik olarak destek vermektir” dedi.