GÜNCEL Haber Girişi : 21 Mart 2011 09:13

Kosova'da Çanakkale Şehitlerı için Mevlit Okundu

Kosova'da Çanakkale Şehitlerı için Mevlit Okundu

Çanakkale Savaşı'nın 96'ncı yıldönümü münasebetiyle Kosova'da Çanakkale Şehitlerini Anma programları devam ediyor. Önceki gün Kosova’da görevli Türk askerinin Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘Çanakkale Biziz’ programı ardından dün akşam da Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Mamuşa Belediyesi’nde Çanakkale şehitleri okunan mevlitle anıldı. Mamuşa Camisinde Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Mamuşa Din Görevlisi Yakup Bal ve Mamuşalı din görevlilerinin okuduğu mevlitte Kosova ve Çanakkale Savaşı’nda şehit düşmüşler için Kur’an-i Kerim ve dualar okundu.

Çanakkale boğazı dar geçilmezmiş ve bu zafer 96 yıl önce elde edilmiş diyen Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, ‘Bu mücadelede şehit 250 Bin şehidimiz düşmüştür. Fakat Ana ülkemiz bu savaşta Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Bu vesileyle biz Kosova’da yaşayan Türkler olarak, Çanakkale şehitlerini anıyoruz, bu münasebetle Kosova savaşında da şehit düşmüş olan şehitlerimizin de ruhları şad olsun’ ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Mamuşa Din Görevlisi Yakup Bal da, Mamuşa da ilk kez Çanakkale şehitlerini anma adına mevlit tertip edildiğini söyledi. Bal, Çanakkale Savaşında bu topraklardan başta; Prizren, Priştine, Saray-Bosna, Üsküp ve Mamuşa’dan da savaşan ve şehit olan ecdadımızın olduğunu söyledi. Bal, onların ruhlarını yad etme adına mevlit-i şerifin okunduğunu söyledi.Okunan mevlit sonunda, şehitler için dualar okundu.