SİYASET Haber Girişi : 17 Aralık 2013 11:45

Korkut: Tarihi gün yüzüne çıkardık

Korkut: Tarihi gün yüzüne çıkardık

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda hatlarını çizdiği anlayışı 5 yıldır uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Merkezi gecekondularla bürünmüş, tarihi eserleri kaderine terk edilmiş Yakutiye ilçemizde 5 yıldır gecekondulara karşı yıkım başlattık, tarihi eserleri insanla buluşturmayı başardık. Başbakanımın ifadesiyle, ’insanımızı tarihi ve medeniyetiyle buluşturmanın mücadelesini veriyorum" dedi. 

Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçek anlamda belediyeciliğin sınırlarını ve hedeflerini çizen konuşmasında kendilerine ışık tuttuğunu belirtti. Korkut, Başbakan Erdoğan’ın çerçevesini çizdiği belediyeciliği 5 yıldır uygulamaya çalıştığını hatırlatarak "Başbakanımın Belediye Başkanlığından gelen çizgisini iyi izleyen biri olarak ve tarihi eserler ile iç içe olan bir insan olarak 5 yıldır Yakutiye İlçemizde doğru işler yapmaya gayret ettik. Gecekondulaşmayı önlemek, yaşanabilir alanlar oluşturmak için çalıştık. Çok yol aldık, yapacak çok işlerimiz var. 2000’in üzerinde bina yıktık. Üç Kümbetler Projemiz, Yakutiye Kent Meydanı, İstanbul Kapı Projemiz Erzurum’un merkezinde yaptığımız ve devam ettirdiğimiz bazı projeler. Erzurum’un merkezinde, yani Yakutiye ilçesinde 300 civarında tarihi eser bulunduğunu biliyoruz. Bunların tamamını gün yüzüne çıkarma, insanla buluşturma gayretinde olacağız" şeklinde konuştu.

Tarihten gelen zenginlikleri içerisinde barındıran bir şehirde belediye başkanlığı yaptığı için şanslı olduğunu ifade eden Ali Korkut, içinde iki tarihi eseri barındıran meydan projesini Başbakan’a sunabilme imkanı bulduğunu ve bu proje ile "ÖDÜL" aldıklarını söyledi.

Korkut, Başbakan Erdoğan’ın ruhu olan şehirleri hedef gösterdiğini belirterek "Evet şehirlerin ruhu olmalıdır. Ecdat, bu şehirleri kurmuştur. İşte biz bu şehri yeniden insanımızla kucaklaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Sosyal alanlar, oyun alanları, parklar, bahçeler ve kadın ile erkeklere ayrı ayrı hitap eden spor alanları yapıyoruz. Yani çocukları, hanımları, gençleri ve yaşlıları da var sayan, onların huzur içerisinde vakit geçireceği alanlar inşa ediyoruz. 42 park ve 2 mesire alanı inşa ettik. çeşitli sokaklarda, mahallelerde, okul bahçelerimize, köy/mahallelerimize 50 civarında oyun gruplarının yer aldığı alanlar yaptık. Ağaç dikiyoruz. Bunlar yaşanabilir şehir kurmak içindir. Başbakanımızın hedef gösterdiği ve ecdadımızın yaptığı o örnek şehirlere dönmek için gayret ediyoruz. Nasip olursa aynı yolda yeni dönemde de yürümeyi hedefliyorum." ifadelerini kullandı.