ERZURUM Haber Girişi : 18 Şubat 2015 01:13

Köpek kulübesi için başkanı vurdu

Köpek kulübesi için başkanı vurdu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, makam odasında silahlı saldırıya uğradı.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, makam odasında silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan belediyeden çıkarken silahıyla birlikte yakalanırken, ayağından yaralanan Başkan Orhan hastaneye kaldırıldı. Orhan'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. 
İlçe sınırları içerisinde Gezköy Mahallesi'nde oturan Eyüp Adanır (33), hem evinin kamulaştırılması hem de sahibi olduğu 10'a yakın köpek için "barınak"talep etmek için Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'ı ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Aktaş'ın da bulunduğu görüşme sırasında Eyüp Adanır, Başkan Orhan'ın köpekleri için barınak talebine olumsuz cevap vermesi üzerine belinden silahını çıkardı. Makamında oturan Başkan Orhan'a silahını doğrultan Eyüp Adanır'ı etkisiz hale getirmeye çalışan Başkan Yardımcısı Aktaş, oturduğu koltuğu saldırgana fırlattı. Çıkan kargaşa sırasında Eyüp Adanır silahını ateşledi. Silahtan çıkan kurşun Başkan Orhan'ın sol ayak baldırından girip, sağ baldırına isabet etti. Başkan Orhan kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan silahıyla birlikte kaçmaya çalıştı. Saldırgan belediyenin çıkışında güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Orhan ise ambulansla kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Başkan Orhan'ın silahlı saldırıya uğradığının öğrenilmesinin hemen ardından Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ve partililer hastaneye akın etti. 
Hastane içerisinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Başkan Orhan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Vali Altıparmak, "Aziziye Belediye Başkanımız Muhammet Cevdet Orhan saat 13.00 sıralarında Eyüp Adanır makama gelmiş. Daha önceden de bazı talepleri olmuş. Bu doğrultuda 7.65 bir silahla iki el ateş ederek bacağından belediye başkanını vurmuş. Herhangi bir hayati tehlikesi yok" dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da Başkan Orhan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek, "Sol diz üstünden giren kurşun kuyruktan çıkıyor. Oradan geçerken kemiğin alt ucunda küçük bir geçiş var. Sol bacaktan giren ve çıkan kurşun hayati tehlike arz etmiyor."diye konuştu.

ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL 
CEZALANDIRMAK İÇİN VURDUM
Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'ı makamında tabanca ile iki kurşun sıkarak vuran şüpheli Eyüp Adanır (33), emniyete verdiği ilk ifadesinde, "Öldürmek için değil cezalandırmak için vurdum"dedi. 
Olay sonrası hemen polis tarafından suç aleti tabanca ile birlikte gözaltına alınan şüpheli Adanır, Dadaşken Polis Merkezine götürüldü. Daha sonra hastanede sağlık raporu alınan şüpheli sorgulanmak üzere Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürüldü. Sorgusu süren şüpheli Adanır, verdiği ilk ifadede, "İstimlak yapılan yerim için verilen söz tutulmadı. Bende buna öfkelendim. Başkanla konuşmaya gittim. Daha sonra gelişen süreçte başkanı cezalandırmak için vurdum. Öldürme kastım olmadı." dedi.
Öte yandan ayak ve kasığından iki kurşunla vurulan Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı.
Şüpheli Adanır'ın sosyal medya hesabında daha önceden Başkan Orhan ile birlikte çektirdiği fotoğraf karesine rastlandı. Fotoğrafta şüpheli Adanır ile Başkan Orhan'ın konuştukları gözlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.