ASAYİŞ Haber Girişi : 13 Haziran 2014 20:03

KOM 13 kilo esrar ele geçirdi

KOM 13 kilo esrar ele geçirdi

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde içici konumunda olan ve uyuşturucu madde ticareti yapan suç şebekeleri ile mücadele kapsamında operasyonlar düzenlendi. KOM’un yaptığı operasyonda 13 kilo 52,56 gram esrar ele geçirildi. 

Erzurum’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 13 kilo 52,56 gram esrar ele geçirildi. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde içici konumunda olan ve uyuşturucu madde ticareti yapan suç şebekeleri ile mücadele kapsamında operasyonlar düzenlendi.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Doğu illerinden temin etmiş oldukları uyuşturucu esrar maddelerini Erzurum il merkezi ve ilçelerdeki içici konumunda bulunan şahıslara para karşılığında satarak haksız kazanç elde ettikleri bilgileri elde edilen, F.A. , H.D. , M.G. , H.H. ve E.T. isimli şahıs hakkında Teknik Araçlarla izleme kararı alınarak çalışmalara başlanılmıştır. Soruşturmanın başlangıcı olan 2013 yılı Kasım ayından günümüze kadar adı geçen şüpheli şahısların Erzurum ilindeki uyuşturucu madde ticaretinin deşifre edilmesi amacıyla uygulanan tedbirler neticesinde 3 Uyuşturucu Madde Nakletmek olayı gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Yapılan 3 uyuşturucu madde nakli ve bulundurma sonucunda, uyuşturucu organizasyonunda yer alan ve uyuşturucu madde kullanan 10 şüpheli şahsa adli işlem yapılmıştır. Bahse konu uyuşturucu madde nakli ve bulundurma olaylarından toplamda 13 kilo 52,56 gram uyuşturucu esrar maddesi, 5 adet Uyuşturucu hap maddesi ele geçirilmiştir. Şüpheli F.A. , H.D. , M.G. , H.H. ve E.T. isimli şahısların yakalanmasına yönelik 10/06/2014 günü saat: 06:00 sıralarında Erzurum Merkezinde (4) ve Narman ilçesinde 1 ayrı adreste gerçekleştirilen operasyon neticesinde; adı geçen şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, operasyon sonucunda gözaltına alınan 5 şüpheli şahıs "İştirak halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek" suçundan adli makamlara sevk edilmiş olup, M.G. isimli şahıs Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmış, E.T. isimli şüpheli hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanmış, F.A., H.D. ve H.H. isimli şahıslar çıkarılmış oldukları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir.”