EKONOMİ Haber Girişi : 05 Ağustos 2011 14:25

Kocaeli Müftülüğünden Örnek Programlar

Kocaeli Müftülüğünden Örnek Programlar

Müftülüğümüz Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu 28-29 Temmuz 2011 tarihlerinde Süleymaniye Cami, Sepetçi Köyü Cami, Sümeyye Hatun Kur’an Kursu ve Safa Kur’an Kursu  “Çocukların Hatırlarında Hoş İzlenimler” adlı ortak programlar düzenledi.
İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu Süleymaniye Camiinde yapılan etkinlikte çocukların coşkusuna ortak oldular. Öğrenciler tarafından okunan Kur’an’ı Kerim, dualar, ilahiler, şiirler, sahnelenen oyunlar ve yapılan yarışmalar öğrenciler ve ailelerinden büyük ilgi ve beğeni gördü.


İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu “Kur’an’ın ve namazın müslümanın hayatındaki önemine değinerek, aileleri çocuklarını Kur’an Kursu’na göndermeye teşvik ederek derslere devam eden çocukları da tebrik etti. Bu tür etkinliklerin çocuklara Kur’an Kursu ve Cami sevdirmedeki ehemniyetine dikkat çekti.


İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Yaz Kur’an Kurslarının çocuklarımızın ibadet alışkanlığı kazanma, caminin, cemaatin manevi havasını teneffüs etme ve bunların kişiliğine yansıtması bakımından önemli olduğunu belirtti.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci’ye programdan dolayı tebrik etti.Program bitiminde çocuklara ve ailelerine çeşitli ikramlar yapıldı ve “Çocuk Oyunları” adlı dergi hediye edildi.