GÜNCEL Haber Girişi : 26 Kasım 2010 16:23

Kocaeli İl Müftülüğü Öğretmenler Günü'nü Kutladı.

Kocaeli İl Müftülüğü Öğretmenler Günü'nü Kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü,Kocaeli Müftülüğü ,il genelinde görev yapan kur’an kursu öğreticileriyle birlikte kutladı.

Antikkapı Restoran’da ,öğle yemeğiyle başlayan program İl Müftü Yardımcısı Mehmet Çabuk’un yaptığı yemek duası ile devam etti.Yapılan yemek duasının ardından ,Darıca ilçe müftülüğü Kuran Kursu öğreticilerinden Süleyman Sefer Başkan “Öğrenme ve Bilme” ile ilgili ayeti kerimelerden oluşan aşr-ı şerif okudu .Bahtiyar Kuran Kuran Kursu Öğreticisi Gülizar Peker kur’an kursu öğreticileri adına bir konuşma yaptı. 
 

 
İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, konuklara günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı .Öğreticilerin toplumdaki önemine işaret etti ve ulaşamadığımız,Kur’an öğretmediğimiz kimse kalmasın dedi.
 

      
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasın da“Öğreticilerin bireysel ve sosyal gelişmedeki önemine” değindi.
 

     
Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci’nin sunumuyla gerçekleşen program da , Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız her sınıfa “bir bilgisayar ve projeksiyon” sözü verdi.Konuklara İl Müftümüz tarafından Kur’an-ı Kerim , Diyanet-Sen Yönetim Kurulu tarafından gül ,Türk Diyanet Vakıf-sen tarafından da Türk Kahvesi  hediye edildi.
    
Yoğun bir katılımla ve ilk defa ilimizde gerçekleşen program ,konuklardan büyük takdir gördü.