EKONOMİ Haber Girişi : 01 Kasım 2010 03:11

Kızıltepe Hacı Hadi Camii Açıldı

Kızıltepe Hacı Hadi Camii Açıldı

Ersoylu Mahallesi'nde bulunan ve toplam 400 bin TL'ye yapılan camiinin açılışına Mardin İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, Kızıltepe İlçe Müftüsü Cahit Erhun, Derik İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, Mardin Diyanet-Sen Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, ilçenin önde gelen imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılışta konuşan İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya "Camiler, dinin direği olan namazın mekânı olmaları yanı sıra müminlerin psikolojik tedavi merkezleridir. Camiler, minareler, kubbeler ve ezan çok önemli birer kültür emaresidir." dedi. Ölen insanın amel defterinin açılmamak üzere kapandığını, ancak üç şey sebebiyle kimilerin defterlerine sevapların yazılmaya devam ettiğini vurgulayan Kızılkaya, bu üç sadakayı cariyeden okul, çeşme, köprü, cami ve hastane gibi toplumun yararına olan yapılar olduğunu açıkladı. Hayırseverler tarafından yapılan bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Kızılkaya, "Allah hayırlarını kabul etsin." şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Kızıltepe İlçe Müftüsü Cahit Erhun ise camilerin önemine değinerek, "Peygamber Efendimiz Mekke'den Medine'ye giderken ayağının tozuyla Kuba Mescidi'ni inşa etti. Camilerimiz bizim için çok önem arz etmektedir. İlçemizde yapılan Hacı Hadi Camii'nin yapımında emeği geçen Savaş ailesine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah bu yapılan hayırları kabul etsin." sözlerini kaydetti.

 

Katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkürnameleri takdim edildi. Açılıştan sonra katılan misafirlere ilmihal kitapları hediye edildi, bisküvi ve lokum ikramı yapıldı.