GENEL Haber Girişi : 18 Mart 2019 10:20

Kızılay varsa, çare var

Kızılay varsa, çare var
Mazlumun umut kapısı Türk Kızılay insanlık sınavında hep öncü oldu.2030 Stratejisi Çalıştayı ülke genelinde tam gaz devam ediyor.
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık, Erzincan'dan tüm dünyaya mesaj verdi. Kınık, Türk Kızılay'ın gelecek vizyonunu ve insanlık için yapacağı yeni hizmetleri tek tek sıraladı ve Türk Kızılay'ın, tüm mazlumlar için hiç sönmeyen nurlu bir kandil olduğunu söyledi.
150 yıllık tarihinde birçok ilke imza atan, kurulduğu günden bu güne toplumsal dirençliliğe büyük katkıda bulunan Türk Kızılay, 2020-2030 Vizyon Belgesine temel olacak tartışmaları geçen hafta Diyarbakır’dan başlattı, Erzincan'da devam etti. Türk Kızılay Erzurum Şube Başkanlığı'nın yanısıra Yakutiye ve Palandöken şubelerinin de tam kadro katıldığı toplantıda, yeni projeler tanıtıldı.
“Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor” sloganıyla düzenlenen toplantılara Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri, Kızılay Şube Başkanları, delegeleri, üyeleri ve gönüllüleri katıldı.
Tartışmaya açılan vizyon Belgesinde “Toplumsal Dayanıklılık” başlığına geniş yer veren Kızılay bu kapsamda yoksulluk ve açlıkla savaşacak. Bireylerin ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, toplam hastalık yükünün azaltılması, toplum temelli sağlık ve sosyal bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması için de çalışmalar yürütecek olan Kızılay, her türlü acil durum ve afet risklerine karşı eğitimli ve yetkin bireylerin yetişmesi için çalışmalarını artıracak.
Yeni dönemde daha yaşanabilir bir çevre için de çalışmalarda bulunacak olan Kızılay, eğitim programlarına bu konuyu da dahil edecek. 150 yıllık tarihinin hemen her döneminde eğitimi önceleyen Kızılay, yeni dönemde nitelikli eğitimi yaygınlaştırmak için destek verecek.
GÜÇLÜ YÖNETİŞİM 
VE KURUMSAL GÜVEN
Yeni dönemde, değişen dünya koşullarına hızlı uyum sağlayan, tüm iş süreçlerini uluslararası standartlarda yürütebilen, gönüllüsüne, bağışçısına, faydalanıcısına hesap verebilen, şeffaf, yenilikçi ve güvenilir bir Kızılay olacak.
Her geçen gün güçlenen Kızılay’ın yeni dönemde bu gücünü büyütecek üretim, hizmet ve finans alanlarında faaliyet yürütecek alt şirketleri de olacak. Kızılay’ın 2030 hedeflerinin Türkiye çapına yayılmış şubelerinin katılımıyla son halini alacağını, çoğulcu katılımla belirlenen hedeflere hızla ulaşabilmek için yoğun bir çalışma yapılacağını belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Önümüzdeki 10 yılımızın vizyon rehberini iki ana alan üzerine kurguladık. Bunlardan birincisi insanı ve toplumu güçlendirmek. İkincisi ise bu hedefe ulaşabilmesi için kuruluşumuzu, Kızılayımızı güçlendirmek. İnanıyorum ki şubelerimizin, çalışanlarımızın, gönüllülerimizin, bağışçılarımızın ve devletimizin desteğiyle bunu başaracağız. Hedeflerimizi modelledikten sonra hızla harekete geçeceğiz.” dedi.
İlki Diyarbakır'da yapılan Kızılay 2030 Stratejisi Bölge Çalıştayları'nın ikincisi Erzincan'da gerçekleşti. Toplantılar 7 Nisan'da yapılacak genel kurula kadar devam edecek.
Etiketler : Kızılay
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.