ERZURUM Haber Girişi : 09 Şubat 2015 01:20

Kızak Festivali nefes kesti

Kızak Festivali nefes kesti
Turizm ve Yaylacılık Derneğinin Pasinler'de geleneksel olarak düzenlediği 2. Geleneksel Kızak Yarışması Festivali, eğlenceli bir atmosferde başladı.
Turizm ve Yaylacılık Derneğinin Pasinler'de her yıl geleneksel olarak düzenlediği 2. Geleneksel Kızak Yarışması Festivali, eğlenceli bir atmosferde başladı. 
Pasinler Kalesinde düzenlenen Geleneksel Kızak Festivali Pasinler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin gösterileri ve güreşle başladı. Festivalde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler dalında yarışmalar yapıldı. Büyüklerde H. İbrahim Karaca, gençlerde Muhammet Topçu, yıldızlarda Uğur Coşkun, miniklerde Faruk Kaşıkçı ve en iyi kızak tasarım ödülünü Fikri Pekmez aldı.
Turizm ve Yaylacılık Derneği Başkanı Ünsal Kırmacı, unutulmaya yüz tutmuş kızak kültürünü yaşatmanın mutluluğu içerisinde olduğunu, bu festivalin bir sonraki yıllarda her yıl şubat ayının ilk Pazar günü düzenleyeceklerini belirterek, "İnsanlara geçmişin hasretini biran olsun unutturabildiysek ne mutlu bize" dedi.
Yarışmalar sonrası Pasinler Kalesinde festivale katılan yarışmacılara yemek ve çay ikramında bulunuldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Ak Parti Pasinler İlçe Başkanı Rahmi Kaya verdi.
Etiketler : kızak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.