GÜNDEM Haber Girişi : 14 Mart 2014 10:15

Kız öğrenciler ayaklandı

Kız öğrenciler ayaklandı

Cemaat yurtlarından atıldıkları iddia edilen kız öğrencilerin devlet yurtlarına yerleştirilmek istenmesine tepki gösteren öğrenciler eylem yaptı. Yaklaşık 100 kız öğrenci, uygulamayı Yurt Kur girişinde protesto edip, yurtlara yerleştirilen öğrencilere ait olan eşyaları taşıyan TIR’ın yurt yerleşkesine girmesine izin vermedi.

Gülen Cemaati yurtlarında barınan ve AK Parti yanlısı oldukları gerekçesiyle yurtlardan atıldıkları iddia edilen öğrencilerin devlet yurtlarına yerleştirilmesi tepkilere neden oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne ait yurtlara, cemaat yurtlarından atılan kız öğrencilerinin yerleştirilmek istenmesine tepki gösteren yaklaşık 100 kız öğrenci, yurtlarda eylem yaptı. 

Kız yurtlarında kalan öğrenciler, 3’er kişilik odalarına ek ranza atılıp, yatak sayısının artırıldığını ve sayının 5’e çıkarılmak istendiğini iddia ederek, uygulamayı protesto etti. YURT-KUR girişinde eylem yapan yaklaşık 100 öğrenci, "Odana sahip çık" sloganları atarak, uygulamaya karşı çıktı. Kız öğrenciler, yurtlardan atıldıkları öne sürülen öğrencilerin malzemelerini taşıyan TIR’ın yurtlara girişine de izin vermedi. Eylem nedeniyle bölgeye gelen polis, olayın daha fazla büyümemesi amacıyla öğrencilerin isteğini yerine getirerek TIR’ı yurt bölgesinin dışına park ettirdi.

Odalarının normalde de çok küçük olduğunu, 3 kişinin bile güçlükle sığdığını öne süren öğrenciler, “Elbette kimsenin dışarıda kalmasına bizim de gönlümüz razı olmaz. Ancak bu şartlarda biz nasıl ders çalışacağız. 3 kişi bile güçlükle odalarda kalırken, 5 kişi nasıl bir arada yaşayacak? Bize, masalarınızı, dolaplarınızı çıkartın, yeni arkadaşlarınız gelecek denildi. Devlet daha makul bir yol bulabilirdi” dediler.