KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 22 Mayıs 2024 06:51

Kitap fuarına ziyaretçi akını

Kitap fuarına ziyaretçi akını
Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap fuarı rekora koşuyor.

Türkiye’nin en önemli kitap organizasyonlarından biri olan Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı 4 günde 135 bin kişiyi ağırladı.

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki vilayetlerin de yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 121 yayın evi ve 50’nin üzerinde yazarın katıldığı kitap fuarında her gün farklı etkinlikler de yapılıyor.

Fuara katılan 7’de 70’e herkes, söyleşi, panel, kültürel etkinlikler, sinema kuşağı, âşıklık geleneği ve türkülü hikayelerin anlatıldığı aktivitelere de katılıyor.

165 bin kitap çeşidinin bulunduğu Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı’nda Ekrem Erdem, Sinan Yağmur, Vehbi Vakkasoğlu, Merve Gülcemal, Serdar Tuncer, Dilek Cesur, Sıtkı Arslan, İhsan Süreyya Sırma, Mustafa Armağan ve Cihat Yaycı gibi yazarlar da söyleşi programlarında okuyucuyla buluşuyor.

Bu arada Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kitap fuarında stantları gezerek, yayın evi ve yazarlarla buluştu. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Çiftçi ziyarette Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden fuarla ilgili bilgiler aldı.

Yoğun ilginin gösterildiği kitap fuarı, 26 Mayıs tarihine kadar açık bulundurulacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.