HABERDE İNSAN Haber Girişi : 08 Ağustos 2023 06:46

Kısır gecesinde damat ve sağdıcı güle oynaya dövdüler

Kısır gecesinde damat ve sağdıcı güle oynaya dövdüler
Erzurum’un Oltu ilçesinde kısır gecesinde damat ve sağdıcı kemerle dövdüler. Yörede gelenek olan bu oyunun bazen dozu kaçabiliyor ama kimse bu durumdan şikayetçi olmuyor.

Erzurum'da evlenecek olan Erdem Doğan için arkadaşları tarafından gelenek olduğu üzere kısır gecesi düzenlendi. Oyunların oynandığı gecede hata yapan damat Erdem Doğan ve sağdıçları güle oynaya kemerlerle dayak yedi.

Oltu'da kısır gecelerinin vazgeçilmezi olan damat ve sağdıçlara kemerle vurmak, bazen komik bazen de fiziksel dayanaklığı zorlayan anların yaşanmasında sebep oluyor. Gecede orkestra eşliğinde halaylar çeken gençler, günler öncesinden hazırlanan birbirinden lezzetli yemekleri yiyerek eğlendi.

Yediği dayağa rağmen arkadaşları ile gülüp eğlenen damat Erdem Doğan ve sağdıç Tolga Varol, "Kısır gecesi geleneklerimizin ve oyunlarımızın önemli bir parçası olan kemer oyununda büyüklerimiz ve arkadaşlarımız bize eziyet ediyor gibi görünüyor. Ama bu gelenek göreneklerimizde var. Kimseye kırılmadık, küsmedik. Biz de zamanında onlara böyle yaptık, yapmadıklarımıza da Allah nasip eder evlenirlerse yapacağız. Kısır gecemize katılanlara teşekkür ediyorum. Unutulmaz bir gece yaşattılar" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.