ERZURUM Haber Girişi : 03 Nisan 2018 14:51

Kış Olimpiyatları Komitesi resmi açıklama yaptı... Erzurum 2026'ya resmen aday adayı...

Kış Olimpiyatları Komitesi resmi açıklama yaptı...  Erzurum 2026'ya resmen aday adayı...
2026 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları için aday adayı olan ülke ve şehirler komite tarafından resmi olarak duyuruldu.

Palandöken

Buna göre Türkiye'den Erzurum, Avusturya'dan Graz, Kanada'dan Calgary, İtalya'dan Milan Torino, Japonya'dan Sappora, İsveç'ten Stockholm ve  İsviçre'den Sion ilan edildiler. Bu ülkeler ve şehirler önümüzdeki günlerde komitenin teknik heyeti tarafından tek tek incelenecek ve geniş kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacak. 

Olimpiyat komitesi, Temmuz ayında yeni bir toplantı yapacak ve bu aday adayı ülkeleri iki ya da üç'e indirecek. Yıl sonunda ise o ülkeler arasında da yeni bir seçim yapılacak ve 2026'ya ev sahipliği yapacak ülke belirlenecek.

Türkiye bu zorlu yarışta daha önce olimpiyata ev sahipliği etmiş ülkelere karşı mücadele verecek. Spor otoriteleri Türkiye'nin eksiklerinin bulunduğunu ama bu yarışta asla şanssız olmadığını söylüyor. Haberin duyulmasıyla Türkiye ilgili birimleriyle şimdiden görücüye çıkmak için hazırlıklara başladı.
Etiketler : olimpiyat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.