ERZURUM Haber Girişi : 04 Ocak 2014 11:55

Kırağı manzaraları büyülüyor

Kırağı manzaraları büyülüyor

Erzurum’da kırağı düşen ağaç dalları izlenmeye değer manzaralar oluştururken, kentte sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye düştü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 15, Erzurum’da 14, Kars’ta 10, Erzincan’da 9, Iğdır’da 4 ve Ağrı’da 8 derece olarak kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan’da 2, sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 7, Erzurum ve Iğdır’da 4, Ardahan ve Ağrı’da ise 6 derece olması tahmin ediliyor.

Erzurum’da yol kenarlarında bulunan ağaçların üzerine düşen kırağı ise adeta görsel şölen oluşturdu. Yoldan gelip geçen vatandaşlar, oluşan doğa güzelliğini yakından görebilmek için araçlarını durdurdu. Vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kırağı düşen ağaçların görüntüsü büyülerken, bu manzaraya tanıklık eden vatandaşlar “Erzurum kış aylarında büründüğü beyaz ile doyumsuz manzaralar oluşturuyor. Bu da onlardan sadece birisi. Soğuk havaya aldırış etmeden bu manzara saatlerce seyredilebilir” dedi.