GENEL Haber Girişi : 22 Ekim 2018 09:46

Kim, kimi destekleyecek?

Kim, kimi destekleyecek?
31 Mart 2019 Yerel Seçimleri yaklaşırken seçmen zemininde ittifaklar netleşiyor gibi
Son haftalarda Türkiye'deki ekonomik ve siyasi gelişmelerin gelecekteki politik manzarayı etkileyeceğini düşünen Erzurumlu seçmen, yavaş yavaş saflarını belli etmeye başladı bile. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tam olarak varlık gösteremediği Erzurum'da AK Parti ve MHP ittifakı ile İYİ Parti ve CHP ittifakı arasında geçeceği düşünülen 31 Mart Yerel Seçimleri'nde sürpriz sonuçlar beklenebilir.
Her ne kadar parti yönetimlerinden net bir açıklama gelmemiş olsa da; kendi içinde ve hiçbir yönlendirme olmadan ittifaklardaki tarafını seçmeye başlayan seçmenin, 31 Mart'ta sandıklarda zorlu bir yarışa gireceği gözleniyor. Partilerin il ve ilçelerde gösterecekleri adayların da etkili olacağı düşünülen 31 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullanma oranın, geçen seçimlere göre artacağı da tahminler arasında.
Milliyetçi Hareket Partili seçmenin Büyükşehir'de büyük oranda AK Parti adayının destekleneceği, bunun karşısında da Cumhuriyet Halk Partili seçmenin İYİ Parti adayına oy vereceği gözlenirken, ilçelerde ise Çat Belediyesi ve birkaç güney ilçeleri hariç aynı tercihlerin yapılacağı konuşuluyor. İyi Parti'nin Erzurum'dan milletvekili gönderdiği gerçeğini bilen seçmen yerelde güç denemesi yapacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.