Kim, Kime Hakkını Helal Edecek

12 kınalı kuzumuzun cenaze törenlerini tv ekranlarında gözyaşlarıyla izliyoruz.

Albayrağa sarılan tabutların başında imamlar “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” diye soruyor. Cemaat, yüksek sesle “Helal olsun” diye karşılık veriyor.

Oysa, kim kime hakkını helal edecek diye sormak lazım.

Hayatlarının baharında olan bu yiğitlerin kimin üzerinde hakları olabilir ki... İşin doğrusu asıl helallik Mehmetçiklerden istenmelidir.

Siyasilerin tutarsız ve samimiyetsiz açıklamaları. Tuzu kuruların timsah gözyaşları, şehit evlerinin yürek yakan görüntüleri…

Ülkenin varlıklarından en az faydalanan kesimin vatan uğruna kanlarını dökmeleri, kimin kimden helallik alacağını söylüyor.

Ey şehit yavrularımız. Bizlere hakkınızı helal ediniz. Sizleri yaşatacak bir ortamı hazırlayamadık. İyi bir hayat standartı oluşturmadık.

Güzel gelecekler sağlayamadık.

Kardeşçe yaşamayı beceremedik.

Kanlarınızla suladığınız vatan toprağında huzur içinde yatınız.

Hakkınızı helal ediniz. Ruhlarınız şad olsun.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mümtaz İSLAM 25 Aralık 2023 13:23

    Şu an boğazım düğümlendi. Şaşkınım. Acı olan gerçekle yüzleşmek ne kadar kötü bir durum. Evet çok doğru söylüyorsunuz kınalı kuzular ne olur hakkınızı helal edin. Cenab-ı ALLAH' tan toplumumuzun siz can ŞEHİTLERİMİZİ her daim anmasını unutmamasını temenni ediyorum. Şehitler ölmez Vatan bölünmez.

  • halis demir. 25 Aralık 2023 13:05

    Erdal bey tebrik ederim bizim ne hakkımız olabilir mehmetçik şehit olmuş ölmürülmüş gözlerini bu genç yaşta kapatmış. 12 eve ateş düştü bu iş kınamakla 40 senedir bitmedi bitmez. 1 tane mv çocugu şehit düşmedi bir tane bakan çocugu sehit düşmedi şehitliği kutsayanlar buyurun oraya çocuklarınızı gönderin. Bu iş helal etmeyle olmaz kimin hakkını kim helal edecek. yazık günahtır bari hak helel etme konusunu ortaya atmayın iğreniyorum bu siyasilerden.