Haber Girişi : 06 Eylül 2018 12:36

Kim bu Aydoğan Süer?

Kim bu Aydoğan Süer?

Siz seversiniz ya da sevmezsiniz, lakin bu ülkede öyle insanlar vardır ki, onların vatan sevgisini ya da milli duruşlarını sorgulayamazsınız.

Herkesin yakın-uzak tanıdığı böyle kimseler vardır.

Bizim de var elbette ki...

Biz de "zor zamanlarda" kimlerin "herif" gibi durduğunu, kimlerin de mikser olduğunu biliriz.

17-25 Aralık'la başlayan yargı darbe girişimi ve iki yıl sonra kalkışılan askeri darbe...

Hep beraber gördük: Kimileri aslanlar gibi darbelere karşı dik durdu, kimileri de "Nasılsa Tayyip gidiyor" diyerek, anında tornistan etti.

O dik duran insanlardan biri de Aydoğan Süer'dir...

Makamı, mevkisi ve sahip olduğu güç beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren o günler ve devamında Aydoğan Süer'in yaptığı konuşmalar, açıklamalar ve eylemleridir.

Aydoğan Süer, Erzurum'da onlarca milyon dolar harcanarak kurulan MNG AVM'nin en başından beri kaptan köşkünde oturan bir isim...

Erzurumlu değil, Adanalı... Lakin bir Erzurumlu kadar bu şehre ve bu şehrin değerlerine saygı duydu, bu saygı çerçevesinde bu şehir için hep elini taşın altına soktu.

Bazen yüreğinden taşan aşkın duyguların heyecanıyla ruhsatlı tabancasını çekip, Tabyalar'da "Vatan hainlerine karşı biz buradayız" diyecek kadar, cesur çıkışlar yaptı.

Aydoğan Süer'i yakından tanırım. Geçtiğimiz aylarda kendisiyle beraber bir çok panel ve konferansa konuşmacı olarak katıldım. O toplantılarda, nasıl doğru bir duruş sergilediğine tanık oldum.

Şimdi biri kalkıp Aydoğan Süer için bu kapsamın dışında ya da magazin haberlerine ancak konu olabilecek bir yakıştırmada bulunursa, bu düpedüz haksızlıktır.

Aydoğan Sürer, Tabyalar'da silahını çekip vatan hainlerine meydan okuyorsa, bundan bir vatanperverin rahatsız olması mümkün değildir.

Bazı suçlamalar, bazı kimselerin üzerine yapışabilir. Ama öyle kimseler vardır ki (Aydoğan Süer gibi) asla onların yurtseverliğine ve adam gibi duruşlarına saçma sapan ithamlar halel getirmez...

İddiayla söylüyorum ki, Aydoğan Süer bu şehir için ciddi bir kazanımdır ve artı değerdir.

Tabancayı ve tabancaya dair görüntüleri ben de hiç hazzetmem...

Eğer kendisini tanımamış ve bir çok konferansta birlikte olmamış olsaydık diyecektim ki, "Bu maganda kim?"

Ama biliyorum ki ne İsmail Çakır o fotoğrafı çekerken bir art niyeti vardı, ne de Aydoğan Süer o pozu verirken kötü niyetliydi.

Sevgili dostlar, vuralım vuralım ama yiğidin hakkını da yemeyelim.

Aydoğan Süer, yüreği vatan sevgisiyle dolu Erzurum aşığı bir güzel insan...

Etmeyin eylemeyin, sevenimiz zaten çok az, bari bırakın da bir kaç dostumuz kırılmasın...

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.