GÜNCEL Haber Girişi : 09 Mart 2009 11:31

Kiev de Mevlid Kandili

Kiev de Mevlid Kandili

Başkent Kiev de Ar Rahma Camiinde yapılan Mevlid programında 7 den 70 e çok sayıda Müslüman bir araya geldi. Mevlid Kandili dolayısı ile bütün gün Kuran okundu, ilahiler söylendi ve Tatarca ve Arapça Mevlid seslendirildi. Gün boyunca inananlar bol bol salavat getirdi. Büyüklerin salavatlarına eşlik eden küçükler ise renkli görüntüler oluşturdu.

Cihan a konuşan Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim, Türkiye ve dünyadaki bütün Müslümanların Mevlid Kandili ni kutlayarak, "Kutlu doğumun gerçekleştiği bu ay boyunca kutlamalara devam ediyoruz. Bütün milletlerden olan Müslümanlarla hep bir arada Yüce Yaratıcı nın kendilerine peygamber olarak Hz. Muhammed i (sav) göndermesinden dolayı minnettarlığımızı gösteriyoruz. Mevlid Kandili nde inananlarla bir araya gelerek Kuran okumak, ilahi söylemek, sevgiyle Efendimizin (sav) hayatından örnekleri anlatarak ve O na bolca salavat getirmek İslam aleminde bir gelenek halini aldı. Allah Müslümanları doğru yoldan ve iyilikten ayırmasın. Emanetinde emin kılsın." diye konuştu.

Sabrina El-Halavani adlı bir bayan da Cihan a yaptığı açıklamada, "Hangi milletten olursa olsun bütün dünya Müslümanlarının Peygamber Efendimiz (sav) doğrum günü münasebeti ile kutluyorum." şeklinde tebrik mesajını iletti.

Halime isimli küçük bir kız çocuğunun akıcı bir şekilde okuduğu namaz süreleri büyüklerin takdirini kazandı.

Çocukların ilahiler söylediği ve dolu dolu geçen program sonunda vakit namazını cemaat olarak eda eden inanlara daha sonra Mevlid Kandili münasebeti ile cami içine hazırlanan sofrada çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Tatarca Mevlid okuyan Rustam Gafurin: "Bu bereketli ay münasebetiyle İnşallah Peygamberimizin (sav) şefaatine nail oluruz. Bu ay boyunca tespihlerimize ve zikirlerimize devam edeceğiz. Allah a şükürler olsun ki O nun ümmeti olduk. Bütün Türkiye Müslümanları birlikte bütün dünya Müslümanlarının Mevlid Kandili ni tebrik ediyoruz." şeklinde duygularını dile getirdi
Mevlid Kandili törenden sonra davetlilere kandil şekeri dağıtılması ile son buldu.