EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2011 15:56

Kebanda Kutlu Doğum Coşku İle Kutlandı

Kebanda Kutlu Doğum Coşku İle Kutlandı

Keban’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kapsamında İlçe Müftülüğün organizesinde 14 Nisan 2011 Perşembe günü Mehter Konseri, Kutlu Doğum Pilavı ve Kan Bağışı yapıldı. Program önce saat 11:00de Elazığ Belediyesine bağlı Mehteran Ekibinin Keban Hükümet Konağı önünde Mehter Konseri vermesiyle başladı.

Daha sonra Keban Müftülüğümüzün organizesi ile İş Adamı Musa Amca (Coşkun) ve İş Adamı Nuri Şimşek tarafından ilk defa Kebanda 1000 kişilik Kutlu Doğum Pilavı verildi. Keban Kızılay Derneği Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile gün boyu Kan Bağışı kampanyası yapılarak Hükümet konağı önünde vatandaşlar kan verdi.

İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde saat 19.30da Keban Kapalı Spor Salonunda yapılan gecede kapı girişlerinde gelen dinleyicilere Gül, Su ve Peygamberimizin Merhametini anlatan çeşitli kitaplar hediye edildi. Geceye Keban Kaymakamı Ahmet Arık, Keban Belediye Başkanı Hadi Turan, İlçe Müftümüz Ahmet Şamil Ok, Bitlis-Adilcevaz İlçe Müftüsü Yasin Pişgin,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Taş, DSİ Şube Müdürü Yasin Celayir, Metoroloji Müdürü Mevlüt Yaşa, Özel İdare Müdürü Sadi Oruç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Ergül, İlçe Siyasi Parti temsilcileri ve daire amirleri ile yaklaşık 2000 kişi katıldı.

Kutlu Doğum Programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrt Gör. Doç Dr. Sıddık Ünalan ve İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok dinleyicilere Kuran ziyafeti verdi.

İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok açılış konuşmasında;  “İlçe Müftülüğümüz ve T.D.V. Keban Şubemiz işbirliği ile düzenlenen “Kutlu Doğum Programımıza’’ hoş geldiniz der, saygılar sunarım. Başkanlığımız, 1989 yılından beri Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde Peygamberimizin dünya âlemine teşriflerini “Kutlu Doğum Haftası” olarak hem ülke içinde hem de yurt dışında birçok etkinliklerle kutlamaktadır. Bu yıl ki kutlamaların ana teması Hz. Peygamber ve Mehamet Eğitimidir. Müslüman’ın kulluk bilincinde hayatının her karesinde yer alan Peygamber Efendimiz’i bu vesilelerle yine-yeniden hatırlıyor ve yâd ediyoruz. Yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşku ile kutlamıştır. Bütün bu merasimlerde peygamberimiz anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörü ve merhametin en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik” Dedi.
Daha sonra Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sami Kılıç, Merhamet Peygamberi konulu bir konferans verdi.

Sinevizyon gösterisi ve Slâyt Gösterilerinden sonra Semah gösterisi ilgi ile izlendi.

Kebanda Peygamberimizin Merhameti konulu Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.
Daha sonra İlçe Kyamakamımız Ahmet ARIK ve İlçe Müftümüz Ahmet Şamil OK tarfından misafir hocalara Çiçek takdim edildi. Program saat 22:00 da sona erdi.