GÜNCEL Haber Girişi : 16 Aralık 2010 17:09

Keban Türkiye Diyanet Vakfı Şubesine Örnek Bağış

Keban Türkiye Diyanet Vakfı Şubesine Örnek Bağış

Keban Değirmenbaşı Mahallesi Emre Camii altında bulunan 117 m2'lik arsayı Kebanlı Emre Ailesi, Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.

Keban İlçesi Değirmenbaşı Emre Camii altında, tapu kayıtlarında avlulu kargir ev olarak gözüken  117 m2'lik arsayı Emre Ailesini temsilen Tahir EMRE, Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.

Keban İlçe Müftülüğü’nün yaklaşık bir yıldır gayretleri ile 9 vârisli arsayı, varisler noter kanalı ile Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanması şartı ile bütün hisselerini, hissedarlardan biri olan Tahir EMRE'ye devretti.

 
Tahir EMRE'de Türkiye Diyanet Vakfı'na bu alanı bağışlamak istediklerini söyledi. Bunun üzerine Tahir EMRE ve Türkiye Diyanet Vakfı Keban Şube Başkanı ve İlçe Müftüsü Ahmet Şamil OK, Tapu Sicil Müdürlüğü'ne giderek gerekli işlemleri tamamladılar.

Daha sonra İlçe Müftüsü Ahmet Şamil OK, Keban Tapu Sicil Müdürlüğü makam odasında Tapu Sicil Müdürü İrfan DAĞ’ın huzurlarında Tahir EMRE’den Türkiye Diyanet Vakfı adına tapuyu teslim aldı.

Keban İlçe Müftüsü Ahmet Şamil OK:  “ bağışı yapan Tahir Emre’ye teşekkür ederek, vakıfların hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ve katkıları ile ayakta kaldığını ve hizmetlerini bu şekilde devam ettirdiklerini, bağışlanan yerin gerekli tadilatlardan ve bakım onarımdan geçirildikten sonra Müftülük hizmetlerinde kullanılacağını ifade etti.

Bağışı yapan Tahir EMRE'ye Müftülüğümüz ve TDV Keban Şubemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Emre Ailesi daha öncede cami yapımı için arsa vermişti. Değirmenbaşı mahallesinde Cami yapımı için yapılan bu bağıştan dolayı biten caminin adını cami cemaati Emre cami olarak isimlendirmiştir. Bu sebepten dolayı bugün bu camimizin ismi Emre camiidir”dedi.