EKONOMİ Haber Girişi : 28 Nisan 2010 22:16

Keban da Kutlu Doğum Etkinlikleri

Keban da Kutlu Doğum Etkinlikleri
Keban İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı muhteşem bir programla Kapalı Spor solonunda kutlandı. Saygı Durusu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim'in tilaveti ile devam etti.
 

 
Daha sonra açış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Keban İlçe Müftüsü Ahmet Şamil OK; ''Diyanet İşleri Başkanlığımız, 1989 yılından beri Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde Peygamberimizin dünya âlemine teşriflerini "Kutlu Doğum Haftası" olarak hem ülke içinde hem de yurt dışında birçok etkinliklerle kutlamaktadır. Bu yıl ki kutlamaların bir diğer önemli özelliği de Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlanmasının 1400. senesi olması dolayısı ile bu yılın Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Kur'an Yılı olarak da kutlanmasıdır''. ''Müslüman'ın kulluk bilincinde hayatının her karesinde yer alan Peygamber Efendimiz'i bu vesilelerle yine-yeniden hatırlıyor ve yad ediyoruz'' dedi.
 

Ardından sinevizyon gösterisi ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Selim ÖZARSLAN ''Hz. Peygamber ve Kur'an'' konulu bir konfrans verdi.
 

Sema gösterisinin akabinde Şiir dinletisi ve Ödül Töreni ile program sona erdi.
Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı programda zaman zaman duygulu anlar yaşandı.