SPOR Haber Girişi : 02 Haziran 2017 13:26

Kazım Karabekir Stadı, TFF. 1. Ligi'ne hazırlanıyor

Kazım Karabekir Stadı, TFF. 1. Ligi'ne hazırlanıyor
2011 yılında Erzurum'da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları kapsamında baştan ayağa yenilerek, UEFA kriterlerine getirilen stadın, tribünlerinin tümünün üzeri kapatılırken, zeminde alttan ısıtma sistemine kavuşturulmuştu.
ÜNİVERSİADE açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapan EYOF 2017'in de açılış törenlerine sahne olan Kazım Karabekir Stadı, yeni sezona hazırlanıyor.
Kazım Karabekir Stadı'nda hummalı çalışma yapılarak yeni sezona hazırlanıyor. TFF 1. Liginde mücadele edecek olan BB Erzurumspor'un oynayacağı maçlar için şimdiden yoğun bir çalışma ile yeni sezona hazırlanan stadyumda ara ekimin yanı sıra vertikal ve kumlama çalışması yapılıyor.
Alttan ısıtma sistemi sayesinde kış sezonunda da yeşil kalma özelliğini gösteren stadyumda bu uygulamanın saha zeminine büyük faydaları olduğu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, alttan ısıtma sistemi sayesinde bu sezon saha zeminin daha diri ve güçlü kaldığını söyledi.
Tesis Müdürü Yakup Çiltaş ise "Eskiden üç ara ekimi yapıyorsak, bugün bu sayı bire inmiş durumda. Bu avantajı da bize alttan ısıtma sistemi sağladı" dedi.(iha)
Etiketler : stat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.