ERZURUM Haber Girişi : 14 Ağustos 2017 00:05

Kavakkonutları Projesi için start verildi

Kavakkonutları Projesi için start verildi
Sekmen: Verdiğimiz sözün arkasındayız
Binlerce insan "yuva" sahibi olmayı bekliyor

TOKİ dahil belediyelerin şu ana kadar 'kentsel dönüşüm' kapsamında inşa ettiği konut sayısı ne yazık ki on bini bile bulmuyor. Bu da demek oluyor ki, Erzurum'da hâlâ yeniden yapılanma yolunda en az 40 bin kadar yeni konut yapılması gerekiyor. Eskiyi yıkıp yenisini yapmak sanıldığı gibi hiç de kolay bir iş değil. Çünkü belediyeler bu hizmeti sunar iken olmadık engellerle karşılaşabiliyor.

Erzurum dönüşüyor

Neyse ki son yıllarda başta Büyükşehir ve Yakutiye olmak üzere, Erzurum'daki belediyelerin şehrin yeniden inşası için takdire şayan çabaları var. Yakutiye Hacıcuma'da, Büyükşehir Belediyesi ise neredeyse şehrin genelinde ihtiyaç sahipleri için yeni ve modern evler inşa etmek için adeta gece gündüz çalışıyor.

Başkan Sekmen, "Bu şehirde 
kimse evsiz kalmayacak"

Büyükşehir Belediyesi daha geçen hafta Kavakevler adıyla yeni bir projeye start verdi. Bir zamanlar şehrin en köklü semtlerinden biri olmasına rağmen zaman içinde adeta ucube hale gelen Kavak Mahallesi'nde şimdi Büyükşehir sayesinde yepyeni bir yaşam alanı doğacak. Öyle görünüyor ki Erzurum en geç beş yıl içinde bambaşka bir çehreye bürünecek. Her şeyden önce geçmişle bağlarını koparmayan ve geleceğe hitap eden bu projeler yeni Erzurum'un parlayan yıldızları olacak.

Sekmen: Bu şehrin evladını öksüz bırakmayacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un mimari açıdan birçok ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'a dair çok önemli bir aksiyon politikası belirledik. Buna göre bu şehirde hiç kimse 'ben doğma büyüme Erzurumlu olduğum halde başımı sokacak bir damım bile yok' diyemeyecek. Çünkü biz bu şehrin evladını kendi şehrinde öksüz bırakmayacağız ve herkesi bir yuva sahibi yapacağız. Erzurum halkı artık başka şehirlere imrenmeyecek ve yaşadığı şehirle gurur duyacak. Biz öyle bir şehir kuracağız ki kimsenin ocağında boş tenceresi, başında damı olmayan bir evi olmayacak. Biz bu şehrin her şeye layık insanını en yüksek standartlarda yaşatacağız" dedi.

Etiketler : proje
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.