GÜNDEM Haber Girişi : 01 Mayıs 2014 10:31

KART İSYANI

KART İSYANI

Özel Halk Otobüsü sürücülerinin ücretsiz kart sahiplerini rencide eden tutumları tepki topluyor

BÜYÜKŞEHİR statüsünde bulunan birçok ilde yürürlükte olan toplu taşıma araçlarında kullanılan ücretsiz kart hak sahiplerine kolaylık sağlarken Erzurum’da bazı özel halk otobüsü sürücülerinin kaba tavır ve tutumları uygulamaya gölge düşürüyor. 

ERZURUM  Büyükşehir Belediyesi tarafından Kardelen Kart; Tam Kart, İndirimli Kart ve Ücretsiz Kart olarak vatandaşların hizmetine sunulurken, bazı sürücülerin devletin sunduğu hizmeti hiçe sayarcasına kaba tutumlar sergilemeleri tepkiye neden oluyor.

Ülke genelinde birçok ilde toplu taşıma araçlarında kullanılan kartlı uygulama vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazı özel halk otobüsü sürücülerinin sıradışı tutumları “eğitim şart” dedirtiyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Kardelen Kart; Tam Kart, İndirimli Kart ve Ücretsiz Kart olarak vatandaşların hizmetine sunulurken, bazı sürücülerin devletin halkına sunduğu hizmeti hiçe sayarcasına kendilerine özgü kaba tutumlar sergilemeleri tepkiye neden oluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara, basın mensuplarına, şehit, gazi yakınlarına ve bazı meslek guruplarına hak olarak tanınan Ücretsiz Kartlarla binişlerde sürücülerin vatandaşları rencide etmeleri dikkat çekti.

Atatürk Üniversitesi’nden Yenişehir güzergahına dün saat 19. 30 sıralarında sefer yapan özel halk otobüsü sürücüsünün, hak sahibi olduğu için kendisinin kullanması için verilen Ücretsiz Kartla binen vatandaşı azarlayarak “Ne bu ya siz ücretsiz bineceksiniz. Binemezsiniz. Para vereceksiniz. Belediye bizim sırtımızdan para kazanamaz” şeklinde söylemi ve hakaret içerikli hitaplarda bulunması yolcularında tepkisine neden oldu.

Sürücünün hal ve hareketi karşısında duruma tepki gösteren vatandaş, “Ücretsiz kart bazı kurum ve kuruluşlarda çalışanlara tanınmış bir haktır. 65 yaş üzeri vatandaşlara kısa bir süre böyle bir hak getirildi. Siz çok para kazanacaksınız diye insanlara tanınmış hakları hiçe sayamazsınız. Sorununuz varsa ilgili mercilere bildirirsiniz. İnsanlara hakaret edemez, rencide edemezsiniz.” dedi.