EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2010 01:12

Kars-Digor İlçe Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinlikleri

Kars-Digor İlçe Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinlikleri

Digor İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik  gerçekleştirildi. Manevi bir şenlik havasında geçen bu hafta içerisinde yapılan faaliyetler kapsamında   “Kur’anı Anlamak ve Yaşamak” konulu bir Panel tertip edildi.

Konuşmacı olarak Iğdır Ü.İ.F. Öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Mehmet Ünal, Doç. Dr. Resul Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Veysel Nargül’ün katıldığı panel T.T. Y.İ.B.O  salonunda yapıldı. İlçe Kaymakamımız Serkan ŞEKER’inde katıldığı Panel, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 
 

İlçe Müftüsü Mikail Özkan’ın açılış konuşmasının ardından slayt gösterisi düzenlendi. Peygamberimiz (s.a.v.)i anlatan şiirlerle süslenen programda duygulu anlar yaşandı. Programın sonunda İlçe Müftülüğünce İlk ve Orta Öğretim öğrencileri  arasında düzenlenen “Kuran ve İnsan” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.  Protokolün ve halkın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen program, çeşitli hediyelerin dağıtılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Hafta münasebetiyle Kars Merkez Kız Kur’an Kursu öğreticileri tarafından bayanlara yönelik olarak 20.04.2010 tarihinde Merkez camimizde, Uzunkaya ve Kocaköy Köy camiinde de bir program tertip edildi. Kuran-ı Kerim, ilahi ve şiirlerle bezenen programda bayanların katılımı oldukça yoğundu.