SPOR Haber Girişi : 10 Eylül 2015 08:10

Karışıklar Curling Milli Takımı'ndan büyük başarı

Karışıklar Curling Milli  Takımı'ndan büyük başarı
Türkiye Karışıklar Curling Milli Takımı Avusturya'da düzenlenen curling turnuvasında şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı.
Türkiye Karışıklar Curling Milli Takımı Avusturya'da düzenlenen curling turnuvasında şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. 
Avusturya'nın Kitzbühel şehrinde düzenlenen Eurotours Austrian Curling Open turnuvasına katılan Türkiye Karışıklar Curling Milli Takımı önemli bir başarıya imza attı.
10 ülkeden 20 takımın katıldığı, aralarında Macaristan, Avusturya, Yeni Zellanda, Slovenya, İspanya Milli Takımlarının yanı sıra İsviçre, İtalya, Almanya ve Rusya kulüp takımlarının katıldığı şampiyonada finalde Avusturya'nın Kitzbühel Curling Club takımını 6-5 yenen Türkiye Milli Takımı şampiyonluğa ulaştı.
Turnuvaya ilk defa katılan Alican Karataş, Dilşat Yıldız, Bilal Ömer Çakır ve Semiha Konuksever'den oluşan Karışıklar Milli Takımı güzel oyunuyla turnuvada herkesin ilgisini çekmeyi başardı.
11-19 Eylül 2015 tarihleri arasında İsviçre'nin başkenti Bern'de yapılacak olan ve 36 ülkenin yer alacağı Dünya Karışıklar Curling Şampiyonası'na katılacak olan Türkiye Curlung Milli Takımı şampiyona öncesi moral depolayarak Dünya Şampiyonası'nda iddialı olduğunu gösterdi.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türkez, "Bu başarı henüz 4 yıl önce Curling sporuyla tanışmış ülkemiz için son derece önemlidir. İsviçre'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olan Alican Karataş, Dilşat Yıldız, Bilal Ömer Çakır, Semiha Konuksever ve antrenör Fatih Ağduman'a başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Etiketler : curling
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.