HABERDE İNSAN Haber Girişi : 29 Aralık 2022 23:59

Kardeş nöbeti için Diyarbakır’a gitti

Kardeş nöbeti için Diyarbakır’a gitti
Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır'a gelip HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelere 2 ailenin daha katılmasıyla sayı 349'a yükseldi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi bin 214'üncü gününde devam ediyor. Ailelerin direnişi devam ederken 348. aile Hakkari’den 349. aile ise Erzurum’dan katıldı.

2014 yılında 18 yaşındayken hayvanları otlatmak için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 26 yaşındaki İslam Yalçın için Hakkari’den gelen annesi Ayten Yalçın, Türkçe bilmediği için oğluna Kürtçe seslenerek geri gelmesini istedi. Anne Yalçın, “Oğlum İslam için geldim, gelip devlete teslim olsun. Seni özlüyoruz, gelip teslim olmayana kadar buradan gitmiyorum” dedi.

Bir diğer aile ise 2003 yılında İstanbul’da bir inşaatta çalıştığı sırada 25 yaşındayken kaybolan ve şu anda 44 yaşında olan Dağıstan Türel için eyleme Erzurum’dan katılan ağabeyi Nail Türel, kardeşinin teslim olması için çağrıda bulundu. Türel, “Kardeşim için geldim. Teröre kaçmış geri almak istiyorum. Gelip teslim olsun. O gelmeyene kadar gitmeyeceğim. İstanbul’dan teröre katılmış, HDP nerede olduğunu biliyor, iş birliği yaptıkları için buraya gelip kardeşimi istiyorum. Devlete teslim olsun" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.