SPOR Haber Girişi : 26 Ağustos 2013 11:18

Karate de heyecan devam ediyor

Karate de heyecan devam ediyor

Ev sahibi Türkiye Karate Milli takımlarının yanı sıra 12 yabancı ülke ile Türkiye’den 56 ilin katılımı ile gerçekleşen ve 2 bin dolayında karatecinin ter döktüğü şampiyonada maçlar kıran kırana geçiyor. 

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılan resmi açılış törenine Erzurum Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murtaza Cengiz, Palandöken İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Karate Federasyonu Asbaşkanı Timur Özdemir, Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol için düzenlenen plaket töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un sporda çok önemli yerlere geldiğinin altını çizerek, 2011 Üniversiade gibi büyük bir organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Küçükler, “Erzurum sporda artık Türkiye’nin gurur duyduğu bir il olmuştur. İnşallah sporda da daha güzel ve mutlu günler Erzurum’un olacak. Ümit ediyorum ki, Erzurum ilerisinde daha büyük spor organizasyonları düzenleyecek” dedi.

ÇELEBİ: GURURLUYUZ

Karate Federasyonu 7. Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, Erzurum olarak yine bir bir spor turnuvasına ev sahipliği yaptıklarını belirterek, üç ülke ile başlayan ulusalararası turnuvada bugün 12 yabancı ülke, 56 il ile birlikte 2 bin dolayında sporcunun katılımı ile turnuva düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleri sonucu organizasyonda başarılı olduklarını söyledi.

Erzurum Vali Yardımcısı Naci Aktaş da, Erzurum’da spor salonunda sadece beyaz renkli elbiselerle , beyaz örtü oluşturan Karatecileri tebrik ederken, “Dünya bugün Erzurum’daki bu tabloyu çok iyi görmelidir. Burada yabancı ülkeler ile Türk sporcular birbirleri ile spor sayesinde kaynaşmıştır. Turnuvaya katılan tüm ülkeleri ve sporcuları kutluyorum” dedi. 

Açılış töreninde protokole plaket takdim edildi. İran’ın Uluslar arası arenadaki en önemli karate hakemi olan Javad Salimi de Erzurum protokolüne karateye hizmetlerinden dolayı birer tablo hediye etti. Ayrıca karateye hizmetlerinden dolayı 100 kişiye de aynı anda plaket verildi. Açılış töreninde minik jimnastikçilerin gösterisi de ayakta alkışlandı.