EKONOMİ Haber Girişi : 11 Nisan 2011 14:31

Karataş Köylerini Kutlu Doğum Coşkusu Sardı!

Karataş Köylerini Kutlu Doğum Coşkusu Sardı!

Adana nın Karataş İlçesine bağlı Tabaklar Köyü Aydınlar Mahallesi  Camii bahçesinde gerçekleşen  “Kutlu Doğum Haftası programı hem içerik ve hem de katılım açısından göz doldurdu.

Düzenlenen etkinliğe Adana İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Yüreğir Müftü Vekili İbrahim Öztürk , İl Müftülüğünden Eğitim Uzmanı  Fatma Fidan, Ahmet Tokdemir,Fet Ahmet Gülşen Cami İmam Hatibi Tarık Karadağ,Tabaklar Köyü İmam-Hatibi Nuh Koçyiğit,Dosteller Yardımlaşma Derneğinden Bülent Mutlu,Ali Avan, Köy Muhtarı Süleyman Şimşek ve davetlilerin eşleri, çevre köylerde görev yapan din görevlileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Programda, Aydınlar Çocuklar İlahi Grubu şiirlerini yüreğini koyarak okudular. Dinleyenlerin duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşları dökerek dinlediği şiirler, peygamber sevgisinin bu milletin en temel duygularından birini olduğunu bir kere daha göstermiş oldu.

Program İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Sinevizyon gösterimin ardında Tarık Karadağ ın seslendirdiği ilahilere katılımcılar nakaratlarda eşlik etti. Semazenler ve Küçük kız çocuklarının birbirinden güzel ilahilerle katıldığı program katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Adana İl Müftü yardımcısı Saliha Bilgiç, Başarılı bir programa imza atan Kuran kursu öğreticisine, Camii İmam-Hatibine, köy muhtarına ve emeği geçenlere teşekkür ederim, Tabaklar Köyü sakinlerine teşekkür etti, Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi başlıklı konuşmasında, özellikle Peygamberimizi (sav) anlatan en güzel kavramın rahmet olduğunu vurguladı.

Kur an-ı Kerim de, Resul-i Ekrem e (sav) hitaben: Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik. ayetini hatırlatan Bilgiç, Peygamberimizin (sav) de kendisinin rahmet peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde egemen kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinlik Yüreğir Müftü Vekili İbrahim Öztürk ün duasıyla sona erdi.

Programda davetlilere kitap,gül ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.