EKONOMİ Haber Girişi : 18 Aralık 2008 15:31

Karamürsel İlçe Müftülüğünden Mevlanayı anma Programı

Karamürsel İlçe Müftülüğünden Mevlanayı anma Programı
Karamürsel İlçe Müftülüğü ve Karamürsel Din Görevlileri Derneği olarak Vuslatının 735. yıldönümü münasebetiyle Mevlana?yı Anma Programı düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 2008 yılı içerisinde yapılan Müftülük, Karamürsel Din Görevlileri Derneği ve personelin yaptığı  Etkinlikler slayt şeklinde seyircilere sunuldu.
 
 

Ardından Karamürsel Müftüsü Abdülcelil Çakar açılış konuşmasını yaptı. Sene içerisinde yapılan birçok etkinliklerde görev alan Din Görevlilerine ve Karamürsel halkına teşekkür etti.

Ardından Sakarya Üni. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük ?Mevlana?yı Anlamak? konulu konferansını sundu. Mevlanayı anlamanın Mesneviyi okumaktan geçtiğini söyleyen Küçük, Mevlana?nın hayatını, hayata bakışını, ilahi aşk ve sevdasını, edebini tevazusunu ve hoşgörüsünü örnekleri ile dile getirdi. Salonu dolduran misafirlerin dikkatle dinlediği konferans, dinleyicilere Diyanet Dergisinin hediye edilmesi ile sona erdi.

Programa; Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Şahin, Belde Belediye Başkanları, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Basın Mensupları ve çok sayıda dinleyici katıldı.