EKONOMİ Haber Girişi : 20 Nisan 2011 12:53

Karaisalı da Konferansa Yogun İİlgi

Karaisalı da Konferansa Yogun İİlgi

Karaisalı Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği konferans yapıldı. Konferansa Emekli Müftü Ragıp Güzel, Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal, Belediye Başkanı Babacan Durak, millî Eğitim Müdürü Cumali Güçlü, Din Görevlileri ve Vatandaşlar katıldı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen konferansta pek çok farklılıklar yaşandı. Bunlardan en fazla dikkat çeken, konferansa iştirak edenlere 1 bardak Zemzem Suyu ve 1 tabak Hurma ikram edildi. Ayrıca, konferansa gelenlere canlı gül dağıtıldı. Yine salondan çıkışta herkese muhtelif kitaplar hediye edildi.

Ayrıca program çerçevesinde “Merhamet Peygamberi” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra, Karaisalı Müftülüğü Din Görevlilerinden oluşan Tasavvuf Musikisi Grubu söylediği ilahilerle dinleyenlere duygusal anlar yaşattı

Açılış ve teşekkür konuşmasını veciz bir şekilde tamamlayan İlçe Müftüsü Sezai Erdal ’Peygamberimizin güzel ahlakı ile ilgili ayetler ve hadisler anlatarak, davranışlarından örnekler sundu. Erdal, günümüzde Peygamberimize daha çok ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. Peygamberin dünyaya barış ve sevgi dağıtan bir insan olduğunu

 Daha sonra kürsüye gelen Emekli Müftü Ragıp Güzel “Peygamberimizin Çocuklara; Gençlere ve Yaşlılara Merhameti” neden tablolar Sunan Güzel; Müslümanların yaşam biçimini ve ahlakını ona benzetmesi halinde, bugün yaşanan kimi sorunların kolaylıkla ortadan kalkacağını söyledi. Konferansın ardından Müftü Sezai Erdal  tarafından Ragıb Güzel’e plaket ve çiçek takdim edildi.

 çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren 15 öğrenciye ödülleri takdim edildi