Kapalı otopark

Yetkililer bu elzem talebe niye sessiz kalıyor?

İşleri nedeniyle sık sık Erzurum’a gelen bir dostum hatırlattı.

Dedi ki, “Erzurum yılın yarısından çoğunu kar altında ve soğuk bir iklimde geçiriyor. Buna rağmen havalimanının kapalı otoparkı yok. Oysa son derece müsait bir alana sahip… Niye bu park alanının altına bir otopark yapılmıyor?”

Hakikaten yerli yerinde bir soru…

Diyelim ki bir günlüğüne başka bir şehre gideceksiniz. Aracınızla havalimanına geliyorsunuz ve aracınızı otoparka bırakıyorsunuz.

Hele yazın neyse ne de kışın otoparkta bir gün beklemiş olan araca binip çalıştırmanız bazen ciddi bir eziyet olabiliyor. Hatta bazı dizel araçlar çalışmıyor bile…

Erzurum bir kış memleketi…

Eğer binaların altında kapalı otopark yapmak mecburi bir imar mevzuatı olsaydı, bu mecburiyetin sıklet merkezi Erzurum olurdu.

Kaldı ki son yıllarda yapılan ister özel ister kamuya ait olsun neredeyse tüm meskenlerin ve binaların altına otopark yapılıyor.

Çok doğru bir karar ve müspet bir gelişme…

Erzurum Valisi Okay Memiş, vaktiyle Erzurum Havalimanı’nın pistlerinin bir an önce bitmesi için adam akıllı bir mücadele vermişti.

Vali Bey, yalnızca pistler için mücadele etmedi, geldiğinden beri Erzurum’a artı bir şey daha kazandırmak için çırpınıp duruyor.

Şehir adına kendisine müteşekkiriz, hakikaten çok önemli hizmetlere imza attı.

Eskiler demiş ki, “Müesseseler ihtiyaçtan doğar.”

Madem tespit doğrudur şu halde Erzurum Havalimanı’nın bu otoparkı aynı zamanda kapalı hale dönüştürülsün.

Çünkü elzem bir ihtiyaç…

Görebildiğim kadarıyla öyle ciddi bir maliyet de gerekmez.

Vali Bey el atarsa bu mesele tez vakitte halledilebilir.

Mevcut otoparkın altını açacaksın ve yeniden üstünü kapatacaksın.

Çok değil yüz araçlık bir kapalı otopark olsa ihtiyacı ziyadesiyle karşılar.

Malum, ülkemizdeki havalimanlarının neredeyse tamamında kapalı otopark mevcut…

Erzurum’da yani bu kış memleketinde niye olmasın?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alihan önder 17 Aralık 2022 12:13

    yolcumuxu götürüyoruz koskoca havalanında park edecek yer yok. illa para vereceksin niye para vereyim yapın 5 tl verelim. 30 tl ücret bir yolcu indirmek için karşılamak için çok fazla.

  • halis demir 12 Aralık 2022 23:06

    Kapalı otopark evet şart gerçekten çok mantıklı ama maliyeti çok yüksek olur ve kim bırakacak. Zaten açık otoparka park etmiyoruz dışarıda bekliyoruz çünkü pahalı . Açık otopark bedava olmalı kapalı ücretli olmalı. hizmet budur. koskoca havalanında park edecek yer yok illa para ödeyeceksin diye bir zorlama olmamalı.