GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2021 00:29

Kanayan yara Alaca Şehitleri

Kanayan yara  Alaca Şehitleri
Her fırsatta “Ermeni soykırımı” yalan ve iftirasını silah olarak kullanan utanmazlar, keşke bir sefer de Anadolu’daki Ermeni mezalimine dönüp baksanız…

Değerli tarihçi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, “100. Yılında Erzurum Ve Ermeniler” adlı başucu niteliğindeki eserinde Ermeni mezalimini etraflıca anlattıktan sonra, Alaca Köyü faslında, Doğu Fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın hatıralarına yer veriyor.

1.Kafkas Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa, “… Alaca Köyü’nde cenazeler, insanın aklını oynatacak bir halde idi. Bütün çocuklar süngülenmiş yaşlılar ve kadınlar samanlıklara doldurularak yakılmış, gençler baltalarla parçalanmıştı” şeklinde tarihe not düşmüş Alaca ve benzer Müslüman Türk köylerinde gördüklerini…

Aziziye Kaymakamlığı ve Aziziye Belediye Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu sene de 10 Mart’ta Alaca Şehitleri’ni anma programı düzenledi. Kaymakam Metin Baskın ve Başkan Muhammed Cevdet Orhan imzasıyla gönderilen davetiyeler, yüz küsur yıl önce bu topraklarda katledilen ahalinin dramını bir kez daha gözler önüne serdi.

Nurten GÜNEŞ - Palandöken

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.