SİYASET Haber Girişi : 08 Mart 2014 10:47

Kamil Aydın, OSB esnafıyla buluştu

Kamil Aydın, OSB esnafıyla buluştu

Seçim sürecinin yaklaşmasının ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, organize sanayi esnafını ziyaret etti. Aydın, “Yerel sermayeye her daim sahip çıkılması lazım. Et satar Erzurum’da Et alır duruma gelmişiz”dedi.

Seçim sürecinin yaklaşmasının ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, organize sanayi esnafını ziyaret etti. 

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ve Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu organize sanayi esnafını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Organize esnafı ve personelleri tarafından tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan Aydın, “Yerel sermayeye her daim sahip çıkılması lazım. Et satar Erzurum’da Et alır duruma gelmişiz. Bizim yerel sermayeden başka isteğimiz yok. Önemli olan yerel sermayedir. Erzurum geldiği nokta itibariyle ticarette küçülmüş. Kayseri, Diyarbakır, Sivas ise ticarette önemli noktalara geldi. Ticaretin önünü açmak lazım.”dedi.

Erzurum’a özel bazı kalkınma özelliklerinin uygulanmasının gerektiğinin belirten Aydın, “Bizim vatandaşımız o kadar olmaza inandırılmış ki. Bu tarımda da böyle ticarette de böyle. Yerel yönetimlerin her zaman öncelikli olması lazım. Erzurum’da 2009 yılındaki yerel seçimlerde MHP’nin oy oranı çok iyiydi. Fakat belli yerlerde sıkıntılar yaşadık. Köylere gidildi tarımınızı, hayvancılığınızı, ulaşımınızı, suyunuzu yapacağız dediler fakat ortada halen bir şey yok. Erzurum kağıt üzerinde büyükşehir ama en yakın köyüne bile uygulama getirememiş. Erzurum’a yapacağımız hareketler, işler bellidir. Biz buna göre doğru yolda en iyi şekilde hareket edeceğiz. Başa baş bir yarış olacak. Yeter ki vatandaşlarımız Erzurum’u ön planda tutarak seçim yapsın.”şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER MAHALLESİ

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, adına sözde kentsel dönüşüm denilen bir girişimle Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde iki adet blok yapıldığını hatırlatarak, “Gitsin baksınlar bakalım, bu bloklar için o bölgedeki fakir-fukara vatandaştan kaç lira para istiyorlar? Şehitler’de yaşayan vatandaşların evlerinin metrekaresini kaç liradan alıyorlar, arsalarını kaç liraya sayıyorlar? O mahallede oturan insanlar evlerini ve arsalarını verseler bile o bloklardaki dairelerden bir tane almaya güç yetiremiyorlar. Ne diyorlar? Gidin kredi kullanın. Bu mu sosyal belediyecilik, bu mu sosyal devlet anlayışı? Elbette değil. Kaldı ki, onların zaten böyle bir dertleri yok. Onlar vatandaşın elinden evini-arsasını üç kuruşa alıp, düşük maliyetle arsa üretmenin ve bu arsaları yüksek meblağlarla satışa çıkarmanın derdindeler. Şehitler Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımıza da sesleniyorum: Seçimlerde bize sahip çıksınlar, sonra fakir-fukara nasıl ev sahibi yapılırmış, bizzat yaşayarak görsünler.” diye konuştu.