EKONOMİ Haber Girişi : 24 Aralık 2010 09:20

Kaman ilçesinde 1001 Hatim ve Kur'an-ı Kerim Programı

Kaman ilçesinde 1001 Hatim ve Kur'an-ı Kerim Programı

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Dinimizin temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'in, Peygamber Efendimize (s.a.s)'e vahyedilmeye başlanmasının 1400. yılı münasebetiyle 2010 yılını  ‘Kur’an Yılı’ ilan edilmesi çerçevesinde; Müftülüğümüz tarafından  bir ilk gerçekleştirildi.

18 Aralık 2010 Cumartesi günü Kaman Kapalı Spor Salonunda “1001 Hatim ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı düzenlendi.  Katılımın yoğun olduğu programda birbirinden güzel sesli hafızlarla tam bir Kur’an ziyafeti icra edildi.

Programa İlçemiz Kaymakamı Mustafa ÇİFTÇİ, Kırşehir İl Müftümüz Mustafa BALIK, Akpınar  İlçe Müftüsü Mustafa ARSLAN, Mucur İlçe Müftüsü Ekrem SAYLAM, Daire amirleri ve Kaman halkından yaklaşık 1500 kişilik yoğun katılım oldu.

Sunuculuğunu Vaizimiz Rıza KORKMAZGÖZ’ün yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlçe Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU açış konuşması ve İl Müftümüz Mustafa BALIK selamlama konuşması yaptılar. Program sala düeti ile başladı.

Programın ilk bölümünde; Yozgat Merkez Çapanoğlu Camii İmam-Hatibi Murat Tekin, Sorgun Merkez İmam-Hatibi Ahmet Çınarçetin ve İzmir Merkez Güzelyalı Hâkim Efendi Camii İmam-Hatibi Süleyman Özer Hoca Efendiler;

İkinci bölümde; Yozgat Merkez Çapanoğlu Camii İmam-Hatibi Cemal Şahiner ve Yozgat, Şefaatli Merkez İnce Şehir İmam-hatibi Raşit Şenol Hoca Efendiler doyumsuz anlar yaşattılar

Ankara’dan Çevre ve Orman Bakanlığı Camii İmam-Hatibi Fazlı ÇOBAN, Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Koro Şefi Ömer Faruk Güney ve Süleyman Özer’den oluşan İlahi gurubu, Neyzen M. Atıf Şahinbaş, Kemani Savaş Altınbaş ve Def Ebubekir Şahinbaş’ın eşliğinde unutulmaz ve eşsiz ilahi ve kasideler okundu

Okunan ezan düeti ise misafirleri  tam bir manevi doyuma ulaştırdı Ayrıca  İlköğretim 4.sınıf öğrencisi Meryem Zeynep ARCAKLIOĞLU’nun okuduğu “Daha Kur’an Ne Desin” başlıklı şiir duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu ve çok büyük bir beğeni topladı.

Program İlçe Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU’nun yaptığı 1001 Hatmin duası ile sona erdi.

Programda katılımcılara Âşura ikram edildi ve Tayyar Altıkulaç’ın, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarından çıkan “Yüce Kitabımız Hz. Kur’an” İsimli kitap hediye edildi.