EKONOMİ Haber Girişi : 04 Ekim 2011 15:30

Kaman İlçe Müftülüğü Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Kaman İlçe Müftülüğü Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

03.10.2011 Pazartesi günü Kaman İlçe müftülüğü tarafından Kaman Belediyesi Dadaloğlu Toplantı Salonunda Saat 10.00 da Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı yapıldı.
Programa Kaman İlçe Kaymakamı Mustafa ÇİFTÇİ, Kaman İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU,  Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan ÇEKER ve Din Görevlileri katıldı.
Prof. Dr. Orhan ÇEKER din görevlilerine yönelik konferans verdi.

Konferans Programı
Kaman İlçe Müftülüğü tarafından Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle 03.10.2011 Pazartesi Saat 14.00 de Kaman Kültür Merkezi Konferans Salonunda Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan ÇEKER’İN sunduğu ‘Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler ve Din Görevlileri’ konulu konferans programı düzenlendi.
Programa Kaman İlçe Kaymakamı Mustafa ÇİFTÇİ, Kaman İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU,  Daire Amirleri, Basın Temsilcileri, Din Görevlileri, Emekli Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilavetini Merkez Çarşı Cami İmam-Hatibi Rüstem ÇİMEN okudu. Kaman İlçe Müftülüğü İlahi Korosu ilahiler okudular. Prof. Dr. Orhan ÇEKER hoca Konferansını sundu. Din Görevlileri arasında teşekkür ve ödüle layık olanlara Kaman Kaymakamı Sayın Mustafa ÇİFTÇİ Teşekkür Belgelerini ve ödülleri Takdim Etti. Program Camiler ve Din Görevlilerini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra kapandı.
Esnaf ve Resmi Daire Ziyaretleri
04.10.2011 Salı günü Kaman İlçe Müftülüğü Kutlama Komisyonu tarafından Esnaf ve Resmi daire Ziyaretleri yapıldı. Ziyaretlerde Kur’an-ı Kerim Hediye edildi.
Mevlid ve Hatim Programı 
Kaman İlçe Müftülüğü tarafından 05.10.2011 Çarşamba günü öğle namazından önce Kaman Merkez Çarşı Camiinde Şehit düşen Din Görevlileri, Hayatını kaybeden Din görevlileri için Mevlid ve Hatim programı düzenlenecektir.