GÜNDEM Haber Girişi : 21 Mayıs 2015 08:39

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz:Doğu çok hızlı dönüşecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz:Doğu çok hızlı dönüşecek
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz," Erzurum'da ilk defa DAP için bir eylem planı açıkladık'
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm süreci sadece siyasi bir mesel değil sadece temel haklarla ilgili bir mesele değil aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu'da uzun bir süredir atıl hale gelmiş olan adete uyuyan bir potansiyeli harekete geçirme sürecidir. 
Refahı, kalkınmayı artıran bir süreçtir. Kaynakları boş yere harcamak yerine insanımıza yatırım için harcama sürecidir" dedi.
Bakan Yılmaz, TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Yusuf Ziya Orhan'a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin askıya alındığı iddialarını reddederek, sürecin sadece siyasi ve temel haklarla ilgili bir mesele olmayıp aynı zamanda refah süreci olduğunun altını çizdi. Bakan Yılmaz, geçmiş hükümetlerin bölgeye yatırım yerine edebiyat yaptığını vurgulayarak ilk kez kendi dönemlerinde somut işler yapıldığını söyledi.
Bakan Yılmaz, çok güçlü bir desteğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten kardeşliği daha da güçlendireceksek, atılması gereken adımlarla çözüm sürecini sonuçlandıracaksak güçlü bir AK Parti'ye ihtiyacımız var. Ve özellikle de Doğu ve Güneydoğudan AK Parti'ye güçlü bir desteğe ihtiyaç var. bununla birlikte AK Parti de seçimlerden sonra çözüm sürecini en önemli bir gündem maddesi olarak önüne koyacak" ifadesini kullandı.
Bakan Yılmaz, 78 milyonun sahiplendiği sürecin aynı zamanda bir refah süreci olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Çözüm süreci sadece siyasi bir mesel değil sadece temel haklarla ilgili bir mesele değil aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu'da uzun bir süredir atıl hale gelmiş olan adete uyuyan bir potansiyeli harekete geçirme sürecidir. 
Refahı, kalkınmayı artıran bir süreçtir. Kaynakları boş yere harcamak yerine insanımıza yatırım için harcama sürecidir."
"BÜYÜK LAFLAR SÖYLENDİ 
AMA BU SAHAYA YANSIMADI"
İlk defa AK Parti iktidarında somut yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Geçmişte hükümetlerin Doğu ve Güneydoğu'ya edebiyat yaptıklarını söyleyebilirim ben. Büyük laflar söylendi ama bu sahaya yansımadı. İlk defa bu dönemde somut işler yapıldı. Doğu ve Güneydoğu'ya hiç bir dönem olmadığı kadar yatırımlar yapıldı" diye konuştu.
Bölgeye yapılacak yatırımlarla Doğu ve Güneydoğu'nun önümüzdeki süreçte çok hızlı bir değişime gireceğini belirten Bakan Yılmaz, "GAP'ta yenilenmiş eylem planını açıkladık Mardin'de. Sadece o 27 milyar TL tutarında 5 yıllık bir paket. Diğer taraftan Erzurum'da ilk defa DAP için bir eylem planı açıkladık. Orada da 21 milyar TL. İkisini topladığınızda 48 milyar yani 50 milyara yakın bir rakam. Bu kamu yatırımları. Bir de özel yatırımlarla birlikte; Doğu ve Güneydoğu'nun önümüzdeki süreçte çok hızlı bir dönüşüme girdiğini göreceğiz" şeklinde konuştu.

Etiketler : doğu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.