GÜNDEM Haber Girişi : 30 Nisan 2015 09:27

Kadına şiddete karşı dev proje

Kadına şiddete  karşı dev proje
Kadına yönelik şiddetin engellenmesini amaçlayan proje birçok kapsamlı çalışmayı içeriyor.
AVRUPA Birliği ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu, aile içi şiddet ve töre cinayetleri başta olmak üzere insan hakları bağlamında toplumsal cinsiyet eşitliği için 2,5 milyon euroluk proje hazırladı. Projenin hedefleri, "İnsan hakları ihlallerinin inceleme ve başvuru süreçlerine ilişkin standartlar geliştirmek, toplumda insan hakları konusunda farkındalığı artırmak, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarını teşvik etmek, aile içi şiddet ve töre cinayetlerini önlemek için gerekli tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasına katkıda bulunmak.
 ÇALIŞMALAR kapsamında çalıştaylar, seminerler düzenlenecek, rehber yayınlar hazırlanacak. Ayrıca illerdeki İnsan Hakları Kurulları üyelerine, din görevlilerine ve kanaat önderlerine insan hakları ve kadın haklarına yönelik özel eğitimler verilecek. Kamuoyunun dikkatini çekmek için uzun ve kısa metraj filmler hazırlanacak, tematik alanlarda çeşitli yarışmalar düzenlenecek, çizgi filmler yayınlanacak ve geniş çaplı bir medya kampanyası düzenlenerek çalışmaların etkin olarak duyurulması sağlanacak. Maliyeti 2.5 milyon euro olarak planlanan proje 2 yıl sürecek.
Etiketler : şiddet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.