GÜNDEM Haber Girişi : 03 Haziran 2014 15:51

KADER MAHKUMLARINDAN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİ

KADER MAHKUMLARINDAN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİ

 Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yatmakta olan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el ürünleri sergisi açıldı. 
Oltu ilçe merkezi Kalepark içinde kurulan çadırda açılışı gerçekleştirilen sergide; hükümlü ve tutuklular tarafından yapılmış el emeği göz nuru 2 bin ürün görücüye çıktı. Serginin açılış kurdelesini Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Sadıç ve AK Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir birlikte kesti.
Açılışta; Oltu Cumhuriyet Başsavcılığında görevli hâkim ve savcıların yanı sıra adli ve idari personel ile ceza infaz kurumu idari personeli de hazır bulundu. Sergide; anahtarlıktan tablo ve gece lambasına, gemi ve araç maketlerinden duvar saati ve masa isimliğine varıncaya kadar yüzlerce ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Hükümlü ve tutukluların maddi ve manevi kalkınmaları için eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerle de doğru tutum, davranış ve alışkanlıklar beslemelerinin amaçlandığı etkinlikler kapsamında açılışı gerçekleştirilen sergiye Oltulular yoğun ilgi gösterdi.
Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak yaptığı değerlendirmede; hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla sosyal riskleri azaltmak adına sosyal sorumluluk gereği bu tür faaliyetlere ağırlık verildiğini söyledi. “Toplumsal refahımızın kalitesini artırmak noktasında ceza infaz kurumlarımız önemli bir misyon üstlenmektedir” diyen Başsavcı Ocak, bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerle bir anlamda hükümlü ve tutukluların kendilerini topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmelerine de yardımcı olunduğunu ifade etti.
Adalet Komisyonu Başkanı Harun Sadıç ise ceza evlerinin birer eğitim kurumu gibi çalıştıklarını belirterek, geliştirilen iş kolları ve iş yurtlarıyla hükümlü ve tutukluların kendilerinin yanı sıra ülke ekonomisine de önemli katkılarda bulunduklarını aktardı. Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ülke genelindeki bu tür çalışmalara ayak uydurmak ve muasır hizmet yolunda birçok merkezi cezaevlerini geride bırakarak AB İş Tanımları ve Meslek Standartları çalışmalarında model kurum seçilmişti.