Kabine’de değişiklik yolda...  Erzurumlu kim bakan oluyor?

Ankara’da siyaset kulisleri fokur fokur kaynıyor!

Oldum olası ülkemizde, iki meselenin önce dedikodusu çıkar ardından da o dedikodu kuvveden fiile geçer.

İlki af meselesi…

Şayet cezaevlerinde, “…yakında af çıkacak” diye bir rivayet dillere pelesenk olursa, hiç kuşkunuz olmasın o rivayet, üç vakte kalmaz şöyle ya da böyle gerçek olur.

Bugünlerde cezaevlerindeki hükümlü ya da tutukluların tekmili birden, seçimden önce af çıkacağını konuşuyor, bu hayalle duvara bir çizgi daha atıyorlar.

Hoş ham bir hayal de değil esasında… Zira bir süre evvel MHP Lideri Devlet Bahçeli af meselesini dillendirmiş, karanlığın ucuna bir ışık tutmuştu.

Muhtevası nasıl olur, kimleri kapsar kimleri muaf tutar bilemem… Lakin benim tahminim de, seçimden önce bir af çıkacağı cihetindedir.

Gelelim ikinci meseleye…

Ankara kulislerinde birileri, “…yakında Kabine değişik, filanlar gidiyor falan isimler geliyor” diye konuşmaya başlarsa; anlayın ki o iş tamamdır.

Dün Ankara’da gazetecilik yapan ve oldukça tecrübeli olan kıymetli bir meslektaşımla telefonda sohbet ettik.

“Yakında” dedi. “Ankara’da siyaset fena halde hareketlenecek. Çünkü Kabine’de birçok isim gidecek, yerlerine yenileri gelecek.”

Sordum:

“Bizi (Erzurum’u ilgilendiren) bir gelişme olur mu?”

“Var” dedi. “Erzurumlu ama Erzurum milletvekili olmayan bir hemşeriniz yeniden Kabine’yi girecek.”

Biliyoruz ki Meclis’de Erzurumlu olup da Erzurum milletvekili olmayanların sayısı bir elin parmaklarından daha çok değil.

Üstelik bu isimler içerisinde en fazla biri-ikisi ön planda temayüz etmiş kimselerdir.

İşte o isimlerin başında da Efkan Ala geliyor. Erzurumlu lakin Bursa milletvekili…

Arkadaşım isim de verdi, “Evet; Efkan Ala bakan oluyor” diyerek noktayı koydu.

Şimdi sesli düşünelim.

Efkan Ala yeniden Kabine’ye dönüyorsa ve de içişleri bakanı olacaksa, bu durumda Süleyman Soylu Kabine dışı mı kalacak yahut da başka bir bakanlığa mı kaydırılacak.

Bu sorunun cevabı şimdilik kulislerde yok.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 27 Eylül 2022 10:45

    erzuruma faydası olacak birisi gelmeli erzurum da işler çok kötü belediyenin haksızlıkları arşa çıkmış durumda . Hayırlısı birisi gelir inşallah. gelsinde erzuruma bir çare bulsun. terminal mahhlesinde trafik durma noktasına geliyor artık bu yükü taşımıyor demiryolu havalanı yolu otogar yolu fuar yolu etü yolu mng yolu tek caddede toplanır mı. üstüne üstklük o-birede otel açtılar bu alana acilen başka bir yol açılsın

  • Levent Sütçü 26 Eylül 2022 15:58

    Erzuruma ne faydası var???????