SPOR Haber Girişi : 21 Ocak 2016 12:11

JUDO VE BUZUN KALBİ ERZURUM'DA ATACAK

JUDO VE BUZUN KALBİ ERZURUM'DA ATACAK
Erzurum hafta sonu önemli iki dev spor organizasyona ev sahipliği yapacak.
Erzurum hafta sonu önemli iki dev spor organizasyona ev sahipliği yapacak. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Judo Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası" ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Buz Tırmanış Festivali"nin basın lansmanı Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Kafe 25'te gerçekleştirildi. Toplantıya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Cevat Öksüz ile diğer yetkililer katıldı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un tanıtım ve turizmi için gerçekleştirilen sportif ve kültürel organizasyonlarla birlikte şehrin Avrupa'da daha tanınır hale geldiğini ifade etti. Sekmen, "Olimpiyat kenti olan şehrimizde 1 yılda ulusal ve uluslararası birçok organizasyona imza attık. Bu süre zarfında 1.Yaz Spor Okulları'nda 1607 ve 2.Yaz Spor Okullarında toplam 3000' e yakın öğrencimiz sporun evrensel ruhunda buluştu. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası, Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri, Cirit Turnuvası, Uluslararası Buz Tırmanış Festivali, Spor Yazarları Buluşması, Sürat Pateni 6. Ayak Dünya Şampiyonası, Türkiye Kızak Şampiyonası ve kış sporları organizasyonları, 2. Yaz Spor Okulları, Uluslararası Kardelen Kupası Tenis Turnuvası ve diğer organizasyonlarla Erzurum'un turizm, tanıtım ve spor faaliyetlerine katkıda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz" dedi. 
AYNI ANDA ULUSAL VE ULUSLARARASI 2 DEV ORGANİZASYON
Başkan Sekmen, 22 Ocak tarihinde judo ve buz tırmanışıyla alakalı iki dev organizasyona Erzurum'un ev sahipliği yapacağını bildirdi. Sekmen, şöyle konuştu: "Erzurum; Büyük Erkekler Türkiye Judo Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Toplam 78 ilden 600 sporcu, 200 antrenör ve 200 yöneticinin katılım sağlayacağı şampiyona 22 ile 24 Ocak tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleşecek. Şampiyona 9'u bayan toplam 18 siklette gerçekleşecek. Erzurum 10 sporcu ile Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Yine 22 Ocak'ta Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2. Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ni gerçekleştireceğiz. 10 ülkeden 150 sporcunun katılacağı festivalde Uzundere ve Tortum ilçelerimizde bulunan 20 ile 300 metre yüksekliğindeki buz şelalelerine tırmanış gerçekleştirilecek. Dünya'da ilk defa buz şelalesinden serbest paraşüt atlayışı yapılacak. Ayrıca, 2017 yılında Erzurum merkezde Buz Tırmanışı Dünya Kupası organizasyonu gerçekleştireceğiz." Sekmen, Erzurum'da 22-26 Mart tarihleri arasında Türkiye Üniversiteler Kış Spor Oyunları'nın düzenleneceğini ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversite öğrencilerimizin katılacağı Türkiye Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları'na umarım ilimizdeki sporcular da katılacak. Önce Tebrizkapı'dan Havuzbaşı Meydanı'nı takiben bir açılış kortejimiz olacak. Arkasından da kış sporlarıyla ilgili bu ulusal organizasyonumuz devam edecek. Takribi olarak 50'yi aşkın şehirden bin civarında üniversite öğrencisi sporcu, bunlarla beraber teknik ekip ve yöneticileri şehrimizde ağırlayacağız. Sporculara şehrimizin tanıtılması için gayret göstereceğiz."
PALANDÖKEN DAĞI'NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başkan Sekmen, Palandöken Dağı'nın özelleştirilmesine ilişkin bir soruyu şöyle cevapladı: "Palandöken Dağı ile ilgili bir şirket kuruldu. Dağda bulunan mevcut yerler mekânsal olarak bu şirkete kaydedildi. Araç gereç kaydedildi. Çalışan elemanlar bu şirkete kaydırıldı. Bakanlarımız imzaladılar, şu anda Başbakanımızın önünde, Başbakanımız imzaladığı an dağın devri törenle Erzurum'da gerçekleşecek. Dağla ilgili özelleştirmeye danışmanlık yapan Andorra'daki şirketle ilgili 'Gidip görelim, bakalım nasıl işletiyorlar' dedik. Gittik ve Andorra Prensliği'nde incelemelerde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Ali Rıza Bey'in başkanlığındaki heyet Fransa'ya geçerek orada Lyon şehrinde bulunan kayak tesislerini inceledi. Oranın daha iyi olduğunu bize söylediler. İnşallah dağın devrini aldıktan sonra da bu tip danışmanlarla beraber çalışarak şehrimizin adını duyurmaya ve şehrimize büyük bir hareketlilik kazandırmaya gayret edeceğiz."
EYOWF 2017
Sekmen, 2017 yılında Erzurum'da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) ile ilgili de şöyle dedi: "Erzurum'da yapılacak olan EYOWF 2017 ile ilgili bir görüşme yaptık. Mevzuat gereği Bakan Bey'in başkanlığında bir kurul kurulacaktı. O kurul kuruldu. Ben de o kurulun bir üyesiyim. Tahminen önümüzdeki hafta bir toplantı yapacağız. Sonra bu kurul adına işleri takip etmek üzere bir koordinatör görevlendirilecek. Ve bununla beraber çalışmalar başlayacak."
Etiketler : spor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.