EKONOMİ Haber Girişi : 13 Aralık 2008 10:35

İzmirli hacılar yurda dönmeye başladı

İzmirli hacılar yurda dönmeye başladı
Hacıların yakınları uçakların yaklaşık 2 saat rötarlı gelmesi nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yakınlarını merakla bekledi. Hacılar, havalimanından çıkışta yakınlarını alkışlarla karşıladı. 

Suudi Arabistan'da hac ibadetlerini tamamlayan 321 kişilik ilk İzmir kafilesini taşıyan Suudi Arabistan Havayolları'na ait uçak, sabah saatlerinde Cidde'den İzmir'e geldi. İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na yaklaşık 2 saat gecikme ile saat 05.00 sıralarında inen hacılar, pasaport kontrolünden sonra saat 05.20'den itibaren çıkış yapmaya başladı. Adnan Menderes Dış Hatlar Geliş Terminali'nde yakınları tarafından sevinç gözyaşları, çiçekler ve Türk bayrakları ile karşılanan hacılar, yakınları ile hasret giderdi. Gümrük kontrolünden ilk çıkan hacılardan Nurgül Tanrıver, hac ibadetini tamamladığı ve yurda döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Kutsal topraklarda yaklaşık 45 gün kaldığını belirten Tanrıver'i yakınları ve havaalanını dolduran yüzlerce kişi alkışlarla karşıladı. Tanrıver, hacca herkesin gitmesi tavsiyesinde bulundu. Hac ibadetlerini yerine getirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden diğer hacılar da, haccın zevkli bir yolculuk olduğunu, manevi duyguların ön plana çıktığını dile getirdiler. 

Havaalanında coşkulu kalabalık ve yakınları tarafından karşılanan hacılardan bazıları Türk bayrakları taşıyan yakınları ile hasret giderirken duygulu anlar yaşandı. İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda yakınlarını karşılamaya gelenler büyük bir kalabalık oluştururken, yetkililer güvenlik önlemlerinin arttırıldığını söyledi. Hacıların havaalanından izdihamdan etkilenmeden çıkış yapması için gerekli güvenlik önlemleri alınırken, çıkış kapısı ile hacı yakınlarının beklediği alan bariyerlerde birbirinden ayrıldı. İlk hacı kafilesinin İzmir'e gelmesinden yaklaşık yarım saat sonra 321 kişilik ikinci İzmir kafilesi de kente geldi