SPOR Haber Girişi : 04 Eylül 2014 08:01

İzciler kampa girdi

İzciler kampa girdi

Erzurum’da Mahalli İzcilik Kampı Start aldı. Kampa 100 dolayında izci iştirak etti. 

Türkiye İzcilik Federasyonu ile Erzurum GHSİM’nin faaliyet programında yer alan Mahalli İzcilik Kampı start aldı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Kampüsünde başlayan kampta 100 dolayında izci için İzci Liderleri Nuri Karslı, Esra Keçecioğlu, Emre Ertan, Fatih Işık, Nevzat Bayraktar, Elanur Karaoğlu, İsa Baştürk, Büşra Güven ve diğer izci liderleri eğitim veriyor. Bir hafta sürecek olan kampta genç izciler çadırda konaklıyor. Afganlı öğrencilerinde yer aldığı izcilik kampı büyük bir neşe içerisinde geçiyor.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil , mahalli izcilik kampını ziyaret etti. Taşkesenligil, İzci liderlerinden kamp hakkında bilgi aldı. İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık, mahalli kampı her yıl tekrarladıklarını belirterek, kampta genç izcilerin doğa şartlarına intibak ettiğini söyledi. 

İzcilik Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi ve İzci Lideri Nuri Karslı da, Mahalli İzcilik Kampının güzel geçtiğini ve genç izcilerin zamanını çok iyi değerlendirerek çeşitli aktivitelere katıldıklarını vurguladı. Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, tüm izcilere ve izci liderlerine başarı diyerek kamptan ayrıldı. Erzurum’daki izcilik kampına Afganistanlı gençlerin yanı sıra, Erzurum’da faaliyet gösteren izcilik kulüplerinin sporcuları katılıyor.