EKONOMİ Haber Girişi : 23 Aralık 2013 09:25

istihdam Fuarı 120 kişiye umut oldu

istihdam Fuarı  120 kişiye umut oldu

TÜMSİAD’ın İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği Doğu Anadolu İstihdam Fuarı plaket töreni ile sona erdi.İstihdam fuarına 5 ilden 110 firma katıldı. 5 bin başvurunun yapıldığı fuarda 120 kişinin istihdam edilmesi sağlandı. Programda en çok istihdam sağlayan kurumlarda plaketlerini aldı...

Atatürk Üniversitesi Teknokent Merkezi’nde düzenlenen fuar üç gün sürdü. İstihdam fuarına 5 ilden 110 firma katıldı. 5 bin başvurunun yapıldığı fuarda 130 kişinin istihdam edilmesi sağlandı.
Şair - Yazar Nurullah Genç’in konuşmacı olarak katıldığı sempozyuma ilgi oldukça yoğun oldu. Törende daha sonra fuarın gerçekleşmesine katkı sağlayan kişilere plaket verildi.
Kapanış törenine Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Ak Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP İlçe Belediye Başkan adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende kapanış konuşmasını yapan TÜMSIAD Şube Başkanı Cafer Burucu, cüzi miktarda da istihdamın gerçekleşmesine vesile olmasından dolayı fuarın amacına ulaştığını ifade etti. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Bayburt ve Kars’tan 110 firmanın stant açtığını belirten Burucu,"Üç gün boyunca işverenle iş arayanları buluşturduk. 5 bin kişi fuarı ziyaret edip, iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Cüzi bir rakam da olsa 120 vatandaşımız çeşitli sektörlerde ön iş sözleşmesi imzaladı. Mutluyuz." dedi.          Palandöken