ERZURUM Haber Girişi : 01 Kasım 2015 23:12

Işte milli irade

Işte milli irade
Halka rağmen keyfi hareket edenler ve sırtını teröre dayayanlar bu kez okkalı bir tokat yediler.
7 Haziran'da AK Parti'yi "ihtar" eden seçmen, bu kez yeniden "itibar" etti...
Ne PKK'nın tehdit ve kalleş pusuları, ne paralelin türlü oyunları, ne kumpasçı 
medyanın algı operasyonu ne de dış mihrakların tertipleri sökmedi...
Halkımız güçlü bir irade sergileyerek ülkesine, demokrasiye ve yarınlarına sahip çıktı...
1 Kasım seçimlerinin bu biçimde sonuçlanacağı seçimden haftalar öncesinden uç vermeye başlamıştı. Başta Erzurum olmak üzere, AK Parti hangi ilde miting yaptı ise, halktan büyük bir sevgi ve yüksek bir destek görmüştü. Özellikle terör örgütlerine karşı yürüttüğü kararlı politika ve yeni dönem için sunduğu projeler seçmen nezdinde AK Parti'nin en güvenilir parti olduğunu gösteriyordu.
1 Haziran'da Erzurum'dan 1 milletvekili çıkaran HDP, geçen süre içinde gerçek yüzünü ve niyetini açık edince, bu kez aynı seçmenden veto yedi.
1 Haziran'da ikinci milletvekiline çok yaklaşmış olan MHP ise, dünkü seçimde, beş ay boyunca izlediği "hayır"cı politikanın ağır bir faturasını ödedi.
Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasağını kaldırmasının ardından alınan ilk sonuçlar, seçimin AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanacağını gösterdi. Bu da aynı dakikalarda AK Partili seçmenin sokaklara dökülmesine neden oldu.
Erzurum seçmeni 7 Haziran'da yüzde 52,02 oy verdiği  AK Parti'ye 1 Kasım seçimlerinde yüzde 68,04'lük bir destek sundu. Seçmen iki seçim arasındaki 5 ayda hangi partinin samimi hangisinin samimi olmadığını gördü.
AK PARTİ: Aldığı oy: 276.607% 68.04
MHP:Aldığı oy: 58.228% 14.32
HDP:Aldığı oy: 48.654% 11.97
CHP:Aldığı oy: 12.462% 3.06
DÜN sandık başına koşarak iradesini ve tercihini hür biçimde ortaya koyan seçmen, bugünden itibaren Türkiye'nin yeni bir maceraya ve belirsizliğe sürüklenmesinin önüne geçti. AK Parti'yi tek başına yeniden iktidara taşırken, muhalefetin tamamına esaslı bir ders verdi. Üstelik bu ders, aynı zamanda tüm dünyaya da bir mesaj niteliğindeydi. 1 Haziran'dan itibaren her fırsatta Türkiye'ye ayar çekmeye çalışan Batı, seçmenin bu tercihi karşısında, şapkasını önüne alıp düşünmeli: Biz nerede hata yapıyoruz?

Etiketler : seçim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.