SPOR Haber Girişi : 06 Nisan 2015 08:02

İşte Erzurumspor'u yakan sözde taraftar!

İşte Erzurumspor'u  yakan sözde taraftar!
B.B. Erzurumspor-K. Maraş BŞB arasında oynanan Spor Toto 3. Lig 3. Grup karşılaşmasının son dakikasında ilginç bir olay yaşandı.
B.B. Erzurumspor-K. Maraş BŞB arasında oynanan Spor Toto 3. Lig 3. Grup karşılaşmasının son dakikasında ilginç bir olay yaşandı. "K. Maraş kalecisine sinirlendim" diyerek sahaya giren bir taraftar, ev sahibi ekibin yüzde yüzlük gol pozisyonunun kesilmesine neden oldu. Sözde taraftar, gözaltına alınırken, B.B. Erzurumspor yönetimi, futbol holiganından şikayetçi oldu, "en ağır şekilde cezalandırılsın" talebinde bulundu. Savcılık, sahaya giren ve girmeye teşebbüs eden 3 sözde taraftarı 1 yıl süreyle maçları izlemekten men etti. Ayrıca 3 kişiye 5'er bin TL para cezasının da verileceği öğrenildi.
Ligde son 3 maçını kazanarak, şampiyonluk için iddialı konuma gelen B.B. Erzurumspor, 29. haftada kendi evinde K. Maraş BŞB.'yi konuk etti. Kendisi gibi şampiyonluğu hedefleyen K. Maraş temsilcisini 22 bin taraftarının önünde ağırlayan Mavi Beyazlılar, Mehmet Albayrak'ın 90+5'de attığı golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. 
Beraberlik golünden sonra, galibiyet için K. Maraş kalesine yüklenen ve aradığı pozisyonu da bulan Erzurumspor'u ne maçın hakemi ne de rakip futbolcular durdurdu. Mavi Beyazlılar 3'ncü golle burun buruna gelmişken, pozisyonu kesen kendisini "taraftar" zanneden 3 futbol holiganı oldu. K. Maraş kalecisi Ramazan'a "gıcık" olan 3 sözde taraftar, sahaya girmek istedi. Hakan Çaycu ve Hakan Akkuş isimli iki sözde taraftar  engellenirken, Yunus Bozkurt ise engelleri aşıp, cezaalanına kadar girdi. Bu esnada gol vuruşu yapmaya hazırlanan Erzurumsporlu Salih'in önüne çıkan "sözde taraftar" takımını mutlak bir golden ederken, maçın hakemi Hüseyin Sabancı da oyunu durdurdu. 
Sözde taraftarın saha dışına çıkarılmasının ardından maça "hakem atışı" ile başlandı ve birkaç saniye sonra da bitiş düdüğü çalındı. 
Olay sonrasında tribünleri dolduran 22 bin kişi, sözde taraftara yoğun bir tepki gösterildi. B.B. Erzurumspor Kulüp Başkanı Saim Özakalın da Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile protokol tribününde biraraya gelerek, şahıslardan şikayetçi olacaklarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Karabörk, görevlilerden sözde taraftarın ve onunla birlikte sahaya girmeye çalışan iki taraftarın da gözaltına alınarak, Gürcükapı Polis Merkezi'ne götürüldü....
B.B. Erzurumspor'un Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Şenpolat, Gürcükapı Polis Merkezi'ne giderek, 3 kişiden de şikayetçi olarak, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. Şenpolat, "TFF tarafından kulübümüze gelebilecek her türlü cezanın ve kulübümüzün uğrayacağı maddi ve manevi zararından da bahse konu 3 kişiden tahsil edilmesini talep ediyoruz. Şahıslardan şikayetçiyiz ve kesinlikle uzlaşma kabul etmiyoruz" diyerek, şikayet dilekçesini sundu. 
B.B. Erzurumspor yönetiminin şikayetini süratle inceleyen Spor Savcılığı'nın sahaya giren Tortum nüfusuna kayıtlı, çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Yunus Bozkurt ile sahaya girmeye çalışan arkadaşları, Hakan Çaycu ve Hakan Akkuş'a 1 yıl süreyle spor müsabakalarından men cezası verdiği öğrenildi. Ayrıca 3 futbol holiganının en üst sınır olan 5'er bin TL para cezasıyla cezalandırılacakları da gelen bilgiler arasında. 
Etiketler : erzurum spor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.