İşte CHP’yi sıçratacak bir isim

Demokrasi ne güzel bir sistem… Baksanıza her partiden birbirinden kıymetli isimler adaylık yarışına katılıyor…

CHP, önümüzdeki seçimde Erzurum’dan hiç olmazsa bir vekil çıkarmak istiyor ve bu uğurda adam akıllı çalışmalar yürütüyor. Çok da aday adayı var. İşte o isimlerden biri de gerek çok iyi eğitimi ve gerekse mensup olduğu çevre itibariyle dikkat çeken Bahadır Eren…

Kendileri tarafgirliğin dik alasını yapmalarına rağmen bizim iktidara dair yazdığımız her yazının dibine “yalaka basın” notu düşerler!

Neyse ki, artık bu tür yakıştırmaları ciddiye alıp üzerine kafa yormuyoruz.

Nasılsa dilin kemiği yok…

Soru şu:

Palandöken gazetesinde, CHP’den vekil aday adayı olan bir kimseyle ilgili müspet bir yazı kaleme alınır mı?

Alınır; alındı da işte…

Benim öyle CHP’li tanıdıklarım, arkadaşlarım hatta dostlarım var ki, onların cihan büyüklüğündeki yürekleri, dürüstlükleri ve adil ölçüleri, mizana çıksa çoğunu yaya bırakır.

Bu gazeteyi takip eden her okur bilmektedir ki biz, iktidarın doğru icraatlarını, hizmetlerini ve özellikle de dış politikasını savunuyoruz.

Lakin bizimle aynı düşünmüyor diye de, kimseyi ötekileştirip düşman ilan etmeyiz.

Çünkü düşman ete kemiğe bürünmüş olarak ortadadır; kapı kapı aramaya lüzum yok.

Neyse sözü uzatmadan gelelim CHP’nin Erzurum milletvekili aday adaylarından biri olan Bahadır Eren’e…

İnşaat mühendisi, iyi eğitim almış genç ve dinamik bir isim…

Hınıslı meşhur iş insanı Sıddık Eren’in oğlu olmakla birlikte, Çatlı Ziya Bey’in torunu Hadi Atalar’ın damadı…

Yani dört dörtlük bir yurtsever, sağduyu iklimi çocuğu ve demokrasi aşığı…

Babası Sıddık Eren petrolcü bir iş insanı, ancak bu sıfatından daha çok efendiliğiyle bilinen kimsedir.

Kayınpederi Hadi Atalar ise, yıllar yılı İstanbul’da Erzurum Vakfı Başkanlığı yapmış ama mezar taşıyla övünmeden kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış bir insan…

Elbette ki CHP’nin takdir hakkına müdahale etmek gibi bir hadsizlik serdetmeyiz.

Olsa olsa deriz ki, “Ey CHP, sen ki neredeyse yarım asrı aşkın süredir bu şehirden milletvekili çıkaramıyorsun. Çünkü her seçimde hep yanlış tercihlerde bulundun ve tabanın itirazına kulak asmadın. Bu seçim öncekilere benzemiyor. Ey CHP, Ankara’da birkaç adamın tesirinde kalıp, halkta karşılığı olmayan aday açıklama… Bunun yerine tıpkı Bahadır Eren gibi isimler üzerinde dur, onları ciddi ciddi değerlendir.”

CHP’li değilim; bu sebeple hüküm cümlesi kuramam…

Ama ben CHP’nin karar verme sadedinde olsaydım; Ziya Bey’in torunu, Hadi’nin damadı ve sadık bir CHP’li olan iş insanı Sıddık Eren’in referanslarını öncelikle değerlendirmeye alırdım.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Levent Sütçü 20 Mart 2023 08:56

    sayın Nurgazi; Anasını,babasını dedesini ve ninesini neden burada met ediyorsun. Kendisinin background unda ne var.Bu güne kadar ilimiz için ortaya koyduğu somut ne projesi var. Hatırla gönülle vs.vs. gazetecilik olmaz. Yanlış yönlendirdiğin her oy için bu kadim şehrin vebali omuzlarına binerde sonra altından kalkamazsın.