ERZURUM Haber Girişi : 25 Mayıs 2015 02:31

İstanbul lobisi düğmeye bastı:Erzurum olmaz!

İstanbul lobisi düğmeye bastı:Erzurum olmaz!
Başkan Sekmen'in gündeme getirdiği Bakan Fikri Işık'ın da neden olmasın diyerek destek verdiği, Erzurum'un oyuncak fabrikası merkezi olması projesine İstanbul iş dünyasından itirazlar yükselmeye başladı.
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurum'da kurulması için büyük çaba sarf ettiği , Bakan Fikri Işık'ın ise yeşil ışık yaktığı 'Oyuncak İhtisas Merkezi' için İstanbul lobisi devreye girmeye başladı. Oyuncak sanayicilerinin  ihtisas merkezinin İstanbul'a yakın illerde kurulmasını talep ettiği yönünde şimdiden gerek sosyal medyada gerekse ulusal gazetelerde yaptırılan haberlerle merkezin Batı illerinden birinde kurulması için çalışmalar başlatıldı.
OYUNCAK sanayicileri, "Türk tipi" oyuncak karakterlerini yaratacaklarını ve böylece, piyasadaki ithal oyuncak egemenliğini sona erdireceklerini belirterek, Oyuncak İhtisas Merkezi'nin   Erzurum yerine Batı'da bir ile kurulmasını İstanbul gibi büyük pazarlara ve hammaddeye yakın illerde üretim yapmak istediklerini ifade ettiler. Yapılan bu açıklamalarla birlikte merkezin Batı'da bir ile kurulma isteğine karşı Sekmen'in tavrının ne olacağı da merak konusu oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.